Kaars en bril

De uil wil zien.

Saoedi-Arabië: Duizenden koppeltjes verbreken hun verloving.  Niet zomaar: wegens het verplichte gezondheidsonderzoek dat vóór het huwelijk moet plaats vinden.

Verleden jaar zouden ongeveer 165.000 koppeltjes besloten hebben toch maar niet met elkaar in het huwelijk te treden, nadat uit het voorhuwelijksonderzoek  ‘genetische onverenigbaarheden‘ aan het licht kwamen.

Het onderzoek is verplicht; er worden verschillende testen op ziektes uitgevoerd, zoals op sikkelcelanemie en HIV.  Dr Mohammad al-Saidi, verbonden aan het ministerie van gezondheid, verklaarde dat men wil vermijden dat ziektes en genetische afwijkingen doorgegeven worden aan hun kinderen.

Volgens dr. al-Saidi zou 60% van de verloofde koppeltjes, na inzage van hun testen,  er een streep onder trekken.  Wat hij een groot succes noemt.  ‘t Is maar hoe je het bekijkt.   Zich afvragen hoe het zover is kunnen komen, zal wel niet politiek correct wezen.  In januari had een onderzoeker van genetica nog gesteld dat Saudi-Arabië behoort tot de landen met het hoogst aantal genetische ziektes/afwijkingen.  Voorhuwelijksonderzoek moet voorkomen dat familieleden – een traditie in het Prachtland – met elkaar trouwen en hun kinderen belasten met de afwijkingsrijkdom.

165.000 koppeltjes, 330.000 trouwlustige mensen, die aan een andere partner moeten gekoppeld worden.  We durven ons niet voorstellen tot welke paniek dit kan leiden.  Het huiswerk opnieuw doen: financiële situatie doorgronden, politieke meningen en religieuze standvastigheid nagaan. Met gebroken harten moeten ze zich gelukkig niet bezig houden…

BBC

5 gedachten over “Kaars en bril

  1. Die top geleerde Drrr Moham-mad al-Saidi zou zich beter bezighouden met de Islamcelanemie .Deze verschrikkelijke ziekte is uiterst besmettelijk ! Ze verwoest vooral de hersencellen . De patient kan daardoor niet helder meer denken noch kritisch zijn . Het vervaagt de grens tussen goed en kwaad , tussen onzin en realiteit . De ziekte komt veel voor in het Midden Oosten en bedreigt het Westen . Verschillende politiekers en beleidsmakers vertonen reeds de eerste symptomen , door de wetenschap beschreven als antiracistischezeverologie . Voorlopig zijn er , noch behandelingen noch medicatie beschikbaar . Het VB of Virus Bestrijdersinstituut doet zijn uiterste best om deze ramp, deze ongekende catastrofe , te bestrijden

  2. Het is een bekend gegeven. Ook hier bij ons te lande is vastgesteld dat genetische afwijkingen bij de mossels een hoger dan normaal percentage kennen. Maar hier gaan ze ze, behalve de witte zotten zich blauw laten betalen voor de gezondheidskosten van de gedegenereerden, geen strobreed in de weg leggen, natuurlijk. Dat zou immers racisme zijn. En dat moeten we niet willen.

Reacties zijn gesloten.