Justitie bespaart op haar kerntaak: recht doen gelden.

Geens is inderdaad ‘gene gewone’.  Celstraffen onder het jaar afschaffen?  Moeten we ze soms belonen omdat ze té braaf waren?   De wet Lejeune zou in de vuilbak belanden.  Om te tonen dat met hem niet te sollen valt, wil hij dat veroordeelden de helft van hun straf uitzitten.  We zijn onder de indruk.  Dus het vonnis van de rechtbank telt eigenlijk niet.  Heel het jaar door worden er kortingen toegestaan bij Justitie.  ‘Sperperiode’ krijgt een heel andere dynamiek.

Waarom niet gewoon het Ministerie van Justitie afschaffen? Spaart veel tijd en geld: hét middel om Justitie efficiënter te doen draaien.  Geen aanklacht, geen proces, geen tekort aan cellen of cipiers, geen stakingen van personeel, geen gezaag over de broodnodige modernisering. Voor de advocatuur geen probleem: die hebben genoeg werk met eeuwigdurende immigratiedossiers.

Criminelen worden beloond met een permanente verblijfsvergunning.  Kindermoordenaars vervroegd vrijgelaten.  Moordenaars gaan in hongerstaking en mogen vrij rondlopen.  Fraudeurs kunnen hun straf afkopen. Hebben wij eigenlijk een Ministerie van Justitie nodig?

Geef ons wapens en minder ministers, gewone of buitengewone.

FVE

Stimulus voor criminaliteit

4 gedachten over “Justitie bespaart op haar kerntaak: recht doen gelden.

 1. Ongeveer de helft van de misdadigers hervallen
  http://www.sabien-lahaye-battheu.be/nl/nieuws/1721/bijna-de-helft-van-veroordeelden-die-gevangenis-verlaten-belanden-opnieuw-achter-de-tralies.html
  Voor daders van gewapende overvallen gaat dit zelfs tot 80%
  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1435523/2012/05/09/Tachtig-procent-van-daders-gewapende-overvallen-hervalt.dhtml
  Hoe sneller men deze vrijlaat, hoe sneller ze hervallen. Hoe sneller ze hervallen, hoe meer misdaad. Hoe meer misdaad, hoe meer werk voor rechters, advocaten en het hele bos van welzijnswerkers, psychiaters en noem verder maar op.
  Het belonen van criminelen met een verblijfsvergunning kadert in dezelfde strategie.

 2. Criminelen worden beloond door Geens, andere bewoording heb ik daar niet voor. Maar kleef geen VL over de B op je nummerplaat, want dan ben je een crimineel, nietwaar mijnheer Jambon??? nep Vlaming.

 3. Redactie, mij is als onrust stookster ook een korting toegestaan. Dit komt vermoedelijk omdat ik, zoals je weet, relaties heb met het Witte Huis en uiteraard met het gezaghebbende blog, golfbrekers. Mocht je me niet geloven; ik heb het zwart op wit. Het werd mij toegestuurd door de sanctionerende ambtenaar O. Ibrahim. Hij deelde mij mee dat ik inbreuk heb gepleegd op artikel 102 en mij volop met samenscholingen heb bezig gehouden. Het optreden van de politie en ambtenaren kan je als een beschermende maatregel tegenover mij beschrijven. Het gedachtengoed van Pegida is namelijk een negatieve aantrekkingspool voor moslimextremisten. Daarbovenop werd de manifestatie verboden om te verhinderen dat ik mij zou begeven tussen rechts en extreem rechtse strekkingen plus de harde kern van RAFC en KFCOBW, de hooligans van Beerschot-Wilrijk.
  Ibrahim verzaakte aan zijn plicht om mij mede te delen wat het gedachtengoed van Pegida dan wel is. Daarom licht ik hem in dat, tijdens de Pegida wandeling in Dresden van verleden maandag, wat schwung gebracht werd in bedoeld gedachtengoed. Een schwung waarbij dhr Ibrahim het noorden kwijt raakt, omdat het zijn geest zal benevelen, hij niet meer zal weten of hij nu links of rechts moet kijken. Silvio Rosler hield zijn rede. Daarin citeerde hij Ernst Thälmann de gewezen voorzitter van de communistische partij Duitsland : ‘het volk, waartoe ik behoor en lief heb is het Duitse volk en mijn natie die ik met grote fierheid vereer. De Duitse natie is een ridderlijke, fiere en harde natie. Ik ben het bloed van het bloed en het vlees van het vlees van de Duitse arbeider en ben daarom zijn revolutionair kind en later zijn revolutionaire leider geworden.’
  Dit noem ik nu verstandig. De tegenstrever met eigen woorden rond de oren slaan. Wat ik dhr Ibrahim niet ga vertellen, dit blijft onder ons, is de twijfel over het feit of Thälmann die woorden inderdaad heeft uitgesproken. Hij was gekend als auteur van weinig originele teksten en een man die zich tot de internationale had bekend en ‘arbeiders hebben geen vaderland’ (communistisch manifest 1848). Neemt niet weg dat het een verstandige zet was van Rosler.
  Tot slot wil ik dhr Ibrahim er nog op wijzen dat het mij op de zenuwen werkt om door een man uit een land waar ik niets in de pap te brokken zou hebben, mocht ik er wonen, mij moet laten dicteren tussen wie ik me mag begeven en welk gedachtengoed ik mag aanhangen.
  Een mens zou op Karel Martel gaan roepen om orde op zaken te stellen. Te beginnen in Antwerpen, daaarna kan hij verder trekken naar Poitiers.

  p.s. : kreeg een boete van 65 euro voorgesteld.

 4. Ik verzoek dhr Geens de leiders van deze regering voor de rechtbank te dagen wegens doodslag.
  Ik ben altijd de mening toegedaan geweest dat de leiders van het land bekommerd waren om ons burgers, om hun gezondheid, om hun lang leven tot de dood ons scheidt.
  Ik waardeer dat ze op de verpakking van sigaretten laten vermelden welke schade zij ons, onwetende burgers kan toebrengen.
  Ik neem het nog in koop dat ze op kap van die onwetenden en hun verzetje miljarden belastingen heffen, hoewel hier al een geurtje van perversiteit te bespeuren valt. Of het is dodelijk en je verbiedt het, of je verbiedt het niet omdat de kassa rinkelt. Dubieus.
  Maar wat ik niet neem, heer Geens, is dat de organisatie van dit land in beslag genomen sigaretten terug verkoopt en daarbij de slogan dat roken dodelijk is naast zich neerlegt. Vandaar mijn eis: breng ze voor de rechtbank.

  Verder heb ik vastgesteld dat u criminelen beloont. Vijf jaar effectieve cel wordt 2,5 jaar. Minder dan een jaar wordt niet uitgevoerd. Als katholiek die de Mechelse cathecismus kent besef ik dat het u, als christen democraat, iets teveel wordt dat gebod van onze moeder de Heilige Kerk : de gevangenen bezoeken. In uw midden zijn er teveel criminelen. Uw tijd zou opgaan aan al die gevangenen bezoeken, dus is halveren en afschaffen de boodschap.
  Ik ben dan ook overtuigd dat u, met uw mild gevoel voor criminelen de onrechtvaardigheid in het boeten systeem zult willen herzien. Wat kan het de miljonair schelen dat hij een boete krijgt voor kleine overtredingen, maar dat oud vrouwtje, met haar klein pensioentje dat onlangs een gasboete kreeg omdat ze de duiven voederde en niet wist dat dit niet mocht, wilt u die boete dan ook halveren of door tien delen? en rekening houden met haar inkomsten? en niet alleen voor haar maar voor nog zo velen.

Reacties zijn gesloten.