Java: verbod op katholieke scholen

Fatwa tegen katholieke scholen op Java

De invloedrijke Indonesische Ulema Raad ( MUI) heeft in Tegal op Midden-Java een fatwa tegen katholieke scholen uitgevaardigd. De MUI stelt dat zulke scholen haram en moreel verwerpelijk zijn, ondanks het feit dat de scholen hoog scoren op de kwaliteit van het onderwijs en als gevolg daarvan veel niet-christenen aantrekken. Katholieken vormen in Indonesië een kleine, maar belangrijke minderheid.
Islamitische extremisten vielen al diverse keren christelijke scholen aan. Lokale overheden dreigden de scholen al vaker met sluiting of dwongen de scholen om islamlessen te geven.
In de fatwa worden expliciet katholieke scholen in Tega en Pemalang genoemd, die weigerden om les over de islam te geven. Diverse islamitische families verdedigden deze scholen, omdat ze zulk uitstekend onderwijs geven. Overheden geven uit electorale overwegingen vaak gehoor aan oproepen om islam-lessen in het onderwijs van christelijke scholen af te dwingen.
Eerder verbood de MUI de Miss World verkiezingen, het hijsen van vlaggen, ‘immoreel’ Facebook, yoga, roken, verkiezingen en speciaal vrouwenkiesrecht.

Bron: ASIA News

1 gedachte op “Java: verbod op katholieke scholen

  1. De school oplossing is voor de regering van Indonesie heel eenvoudig ! Het enigste wat ze moeten doen is Mieke Vanhecke in dienst nemen. Die madame-de-schooldirectrice van het katastrofaallieke onderwijs is heel breeeeddenkend en zou helemaal geen bezwaren hebben om concurrent Allah op de lesrooster te promoten. Ze kunnen misschien de Pascal erbij nemen dan zijn we daar ook vanaf maar hij moet dan wel zijn halve trouwboek thuis laten want dat is niet halal

Reacties zijn gesloten.