11 gedachten over “JA voor onafhankelijkheid

 1. Maar met de meeste ex-Sovjetstaten gaat het wel slechter als ervoor. Zelfs het grootste land van Europa, Ukraine, kan niet eens op eigen benen staan. Bovendien denken ze dat ze onafhankelijk blijven als ze EU-lid worden.

  • Ik betwijfel of Oekraïne het grootste land van Europa is…
   Rusland 17.098.242 km²
   Oekraïne 603.628 km²

   • 2/3e van Rusland ligt wel in Azie, zodat Ukraine het grootste land is dat helemaal in Europa ligt.
    Maar ook dat nog nooit een land vrijwillig zijn onafhankelijkheid opgaf is niet helemaal juist: in 1959 stemden de inwoners van Hawai om de 50e US staat te worden, weliswaar na massa-immigratie van Jappen, Chinezen, Filippijnen, Portugezen, Amerikanen, enz, waardoor de autochtonen tot 23% gereduceerd waren. Mss een les voor de EU, voordat we straks ook tot één of ander kalifaat behoren?

   • Waarde Raymond,
    Als volgens uw berekening 2/3 van Rusland in Azië ligt, dan blijft er nog 1/3 over in Europa, nietwaar?
    Rekenen en wiskunde was nooit mijn sterkte vak maar volgens mijn rekenmachientje is 1/3 van
    17.098.242 km² zo ongeveer 5.699.404 km².
    Nu vraag ik mij af, wat is groter 5.699.404 km² of
    603.628 km² ? Als dit laatste getal werkelijk groter is dan het voorlaatste… tja, dan snap ik er helemaal niets meer van.
    Maar ja, ik heb altijd al ‘n probleem gehad met wiskunde…:)

  • Dat het met hen slechter gaat in vrijheid dan in onderdrukking is juist aan dat laatste te wijten. De soviet-slaven leefden in een wat de Amerikanen een “nanny-staat” noemen. De nanny of gouvernante regelt alles voor de kinderen die nog niets zelfstandig kunnen doen. Al deze staats-slaven moesten na de onafhankelijkheid plots wel initiatieven nemen. Na zoveel generaties van slavernij wisten ze niet meer hoe!

 2. Het is mogelijk niet het grootste land maar het meest corrupte land te wereld achter de Afrikaanse landen natuurlijk

 3. Quote: “JA voor onafhankelijkheid”…
  Vraagje: “Toch niet voor Vlaanderen zeker ?”
  Motivatie: “Kijkend naar de uitslagen van 25 Mei… verdienen zij het niet, want, ondanks de felle vooruitgang van de N-va (die toch maar lauwe Vlamingen zijn die een belgische confederatie verkiezen boven onmiddelijke onafhankelijke republiek) èn het fel-afgezwakte VB (wààrbij ènkel de “harde Vlaamsgezinden” overblijven)…. stemden àl de andere zogezegde Vlamingen voor het behoud van een onland waarin de françoistjes de baas mogen (blijven) spelen.
  EN DAT LAATSTE was helaas méér dan 50 % nietwaar (?)… dus: de meerderheid verdient géén onafhankelijkheid 🙁

 4. Al eens bekomen van Fikkens’ standpunt, beste Golfbrekersfans ?
  Om mijn opinie nog duidelijker te maken, zal ik, als volkomen ongelovige, er een citaat bijhalen van +- 2.000 jaar: Jezus sprak tot de menigte: “Wie niet VOOR mij is, is tégen mij”.
  N-va & VB hebben samen bijlange nog géén 40 % gehaald… en dààrdoor zijn er tegenwoordig een (o)vergroot aantal Leliaards die een onafhankelijk Vlaanderen NIET WAARD zijn.

Reacties zijn gesloten.