Israëls rijkdom: kinderen

Er is maar één westers en rijk land, aldus de Wall Street Journal, waar nog genoeg kinderen geboren worden: Israël.

Het fenomeen wordt “het wonder van de democratie in oorlog” genoemd. Deze ontwikkeling verbluft en zou een denkimpuls voor de Europese volkeren moeten zijn. Volgens de jongste cijfers van de Israëlische overheid is het aantal geboortes sinds 1995 en 2013 met 65 procent toegenomen. Met andere woorden: in 2013 werden er tweederde zoveel Israëlische Joden geboren als in 1995.

Wurgend

Israël kan een hele rij records laten zien en aarzelt ook niet dat te doen. Het bruto binnenlands product beleefde in de afgelopen dertig jaar een groei van 900 procent. De belastingdruk die in West-Europa op het werkwillige deel van de bevolking dat de staat draagt een wurgende uitwerking heeft, liep in Israël terug van 45 naar 32 procent. De export nam in dezelfde tijd toe met 860 procent. Dertig jaar geleden had Israël geen eigen energiebronnen. Nu dekt het 38 procent van de eigen behoefte zelf. Dertig jaar geleden waren er nog geen ontziltingsinstallaties. Nu haalt Israël meer dan veertig procent* van de drinkwaterbehoefte uit de eigen ontziltingsinstallaties. En beide percentages worden alleen maar groter.

Zionistische propaganda

Volgens The Economist komt Israël tussen alle landen van de wereld waar het in 2030 goed leven is nog voor het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Japan. Of zou dit allemaal ‘zionistische propaganda’ zijn, vraagt de website Katholisches.info zich af in een uitgebreide analyse: “Kan zijn, maar enquêtes laten zien dat Israëlische joden in vergelijking met de mensen in andere westerse staten ‘tevredener’ en ‘gelukkiger’ zijn.”

Met dank geleend bij het Katholiek Nieuwsblad

* Intussen méér dan de eigen behoefte.

Lees ook:

Nederlandse Joden emigreren vaker naar Israël

Recordjaar Joodse emigratie naar Israël: 9.000 dollar per echtpaar stimulering

Veel Franse joden emigreren naar Israël

U kan ook de uitzending van “Via Annemie, Een nieuw leven in Israël” hier (her)bekijken

3 gedachten over “Israëls rijkdom: kinderen

  1. Dat groot aantal kinderen verwondert me niet. Zie in Antwerpen (Brabosh) talrijke kroostrijke gezinnen.
    Zou het waarderen als het Katholiek Nieuwsblad die kinderrijkdom (op voorwaarde dat er voldoende ruimte is) ook voor Nederlandse ouders onder de aandacht zou willen brengen.

    Wat het jaar 2030 betreft. In zestien jaar kan veel gebeuren.

    • Vlaanderens ondergang: géén kinderen… (behalve dan Aisha’s en Mohammeds) maar gelukkig wel voldoende honden en katten…

  2. In Israel schijnen ze minder psychische problemen te hebben of tekenen van verwardheid . In Europa hoort of lees je niets anders !

Reacties zijn gesloten.