Islamitische terreur in Mali

Islamieten in Mali sloegen kleine meisjes en zeBaby-burka-331x350 werden verplicht om een boerka te dragen vanaf de leeftijd van één jaar.

 Timboektoe en Gao werden bevrijd van de jihadisten in Mali, maar de jihadisten beginnen een voorspelbare terreurcampagne met mijnen en andere ontplofbare tuigen.

 

De kleine meisjes van Timboektoe zijn echter nog altijd bevreesd voor de terugkeer van de Islamitische vrouwenhaat en onderdrukking.  Een pamflet met het door vrouwen te volgen reglement onder de Islamitische wetgeving ligt in het vuil op de grond bij het tribunaal in Timboektoe.  Een blik op de inhoud:

Regel nr.1: De sluier moet het ganse lichaam bedekken.

Regel nr.4: De sluier mag niet gekleurd zijn en

regel nr.8: Een vrouw mag zich niet meer parfumeren nadat ze zich volledig omhuld heeft. 

Enkele dagen nadat deze historische stad bevrijd werd door parachutisten van de Franse speciale eenheden begint een gevoel van vrijheid te groeien, maar in de huizen tegenover het Islamitische Tribunaal dragen nog vele acht- en negenjarige meisjes een hoofddoek.

“Het is uit schrik voor de Islamieten dat zij dit nog steeds dragen”, zegt Diahara Adjanga, de moeder van een van de meisjes, op donderdag. “Ze slagen iedereen, zelfs kinderen.”

Terwijl er het verwachte gekakel op gang komt over mogelijke vergeldingsacties door de onderdrukte bevolking van Mali tegen de jihadisten en hun Arabische supporters zit de verbolgenheid bij de Malinese vrouwen diep. En terecht.

Fatouma Traore, 21, verklaart dat één van de leiders vooral brutaal was tegen de vrouwen in Timboektoe.

 “We willen niet dat hij door het leger gevangen genomen wordt. De vrouwen willen hem aanhouden zo dat we hem zelf kunnen doden. … Zelfs wanneer je met je eigen broer stond te praten op de stoep van je huis, dan sloegen ze je. Zelfs al droeg je een sluier die een beetje afzakte sloegen ze je. De man, Ahmed Moussa, maakte het leven verschrikkelijk voor vrouwen. Zelfs een oude grootmoeder die niet volledig bedekt was sloeg hij.”

Ze pakt haar eenjarig nichtje, zet haar op haar heup en zegt: “We kochten zelfs een sluier voor deze baby.” Dat is zelfs volgens de voorschriften van Mohammed overdreven. De profeet van de islam verplichtte het dragen van de sluier ‘maar’ vanaf zes jaar.

 

Moussa Traore, een 26 jarige leraar in Timboektoe zegt dat het gevoel van vrijheid, niettegenstaande de onzekerheid en de schrik voor de veiligheid, overweldigend is. “ Wij hadden helemaal geen vrijheid. Wij mochten niet naar muziek luisteren, we mochten geen voetbal spelen. We mochten de kleren niet dragen die we verkozen. We mochten niet met meisjes omgaan. Nu kunnen we alles doen, we kunnen luisteren naar muziek, we kunnen tegen een bal stampen, we kunnen flirten. Al dat ik kan zeggen is: Godzijdank.”

Foxy

Bron: Frontpagemag.com

 

 

1 gedachte op “Islamitische terreur in Mali

Reacties zijn gesloten.