Is het “missijn” woke genoeg?

??? – U hoort het waarschijnlijk in Keulen donderen. Of beter: in Berlijn. Want daar werd op ‘s werelds “kleinste kamertje-dag” het “Missoir” plechtig en triomfantelijk ingewijd. ??? U weet nog altijd niet wat u hiermee duidelijk zou moeten gemaakt worden? We doen een poging:

Op 19 november vierde heel de geciviliseerde wereld “wereldtoilettendag”. Is u wellicht ontgaan. Ons trouwens ook. Echter niet in de Duitse hoofdstad Berlijn. Daar heeft men n.a.v. van de heuglijke viering “missoirs” ingewijd. Missoir, de vrouwelijke vorm van “pissoir”, in het Zuidelijk-Nederlands “pissijn”, is het sanitair bekken voor niet-rechtopstaande-lozende wezens.

Lena Olvedi stelde het nieuwe onmisbaar sanitair meubelstuk voor in een lokaal in Berlin-Neukölln:

“Daar openbare toileletten voor 90% voor het plassen bezocht worden, is het missijn (Duits: missoir) als tegenhanger van het pissijn (Duits: pissoir) de veel te laat aangereikte oplossing”, schrijft de inventieve dame op het internet. En dat de invoering van een hurk-plasbekken voor vrouwen niet kàn zonder een politiek geurtje, mag blijken uit haar aanmoedigingskreet: ‘Samen voor gelijkberechtiging’. “

Of heel de horeca, resp. uitgaanswereld, nu ook moet investeren in missijns? Vragen waarop de antwoorden pas komen als de samenleving ook hiervoor een voortschrijdend inzicht toelaat. En dat nog niet iedereen helemaal “mee” is, mag blijken uit een Engelstalig bordje “De grote boodschap is hier verboden!”

Tenslotte is door de toenemende immigratie het voortschrijdend inzicht ook algemeen bekend dat exotische parels uit Arabische landen zich zouden kunnen vergissen en van de veronderstelling uitgaan dat het westen zich eindelijk aangepast heeft aan het node gemiste duo-plas-druk-hurksanitair in hun thuisland.

Ontdek op bijgaand filmpje wat ons tot op heden ontzegd werd…

2 gedachten over “Is het “missijn” woke genoeg?

  1. Ik geloof nooit dat mijn vriendin op dergelijk onding haar plasje zal willen maken. Ze doen maar, de wokelingen.

Reacties zijn gesloten.