Is er een verschil tussen een gematigde ophanging of een radicaal-islamitische?

Alireza Mafiha en Mohammad Ali Sorouri, beide 20 jaar oud
http://www.ncr-iran.org/en/news/human-rights/12713-iran-two-prisoners-hanged-in-public-in-tehran

Het Westen verspreidt de foutieve veronderstelling dat de nieuwe president Rouhani van Iran een meer gematigde koers zou varen.  Dat moeten ze ons toch eens komen uitleggen.

De voorbije twee weken werden niet minder dan 40 mensen opgehangen, waarbij het op een bepaalde dag bijzonder druk was: 19 executies op één dag.  Dat werd door  Iran Human Rights Documentation Center (IHRDC) en Amnesty International wereldkundig gemaakt en dat hebt u zonder enige twijfel op alle voorpagina’s der kranten kunnen lezen.  Vorig jaar werden in het land 529 burgers geëxecuteerd, een absoluut record.

Amnesty International noemt de toename in executies alarmerend.  En stelt de vraag hoe Iran de illusie kan wekken dat het land van koers is veranderd.
Amnesty wijst tevens op de dubieuze wetgeving en de corruptie in de rechtbanken.

FT

5 gedachten over “Is er een verschil tussen een gematigde ophanging of een radicaal-islamitische?

  1. Stel je voor dat Israel zoiets zou doen 40 Palestijnse terroristen ophangen . Verbijstering , ongeloof , wereldwijde reactie’s tot zelf oorlogstaal ! Waarom ? Israel is een beschaafd land ! Iran is dat duidelijk niet , dat is het verschil ! Toch zijn er voorzichtige onderhandelingen met fluwelen handschoenen met begrip voor hun cultuur en hun religie .

  2. Hier zien we duidelijk dat de godsdienst van de vrede en van de liefde zijn werk doet en absoluut geen rekening houdt met de rechten van de mens of met amnestie internationaal. Zo een liefdevolle godsdienst hebben wij dringend nodig, halve garen van het Vlaams belang hebben jaren aan een stuk geprobeerd om ons af te houden van deze menselijke godsdienst een ware schande, niet de godsdienst maar het proberen deze liefdesvolle godsdienst voor ons volk tegen te houden, gelukkig lijk hadden we de socialisten, de tjeven en de groene jongens om dit te beletten. Nu kan iedereen als hij wil zich bekeren en ik raad iedereen aan dit te doen om de vrede te redden

      • Natuurlijk wil ik dat iedereen van het geluk van de ware godsdienst geniet, wie kan nu tegen de liefde zijn wie kan tegen de vrede zijn en iedere moslim weet het dat de Islam de godsdienst is van de vrede en van de liefde en ik wil je absoluut niet tegenhouden

Reacties zijn gesloten.