Is de ‘Vlaamse aanwezigheid’ in Brussel 800 miljoen euro per jaar waard?

Ctrl + voor vergroting op uw scherm

Quasi 800 millions d’euros par an : la Flandre consacre une petite fortune à asseoir sa présence dans sa capitale. Rattrapée par les ennuis budgétaires, sera-t-elle encore prête à casser sa tirelire pour les beaux yeux d’une Région bruxelloise qui lui donne tant de fil à retordre ?  Lees heel het artikel bij Le Vif.

Wij zijn een koele minnaar van Brussel.  Toen Frans Crols op 23 augustus 2009 zijn toespraak hield op de IJzerwake én daarvoor in Vlaamse Bewegingsmiddens op boegeroep onthaald werd, vertolkte hij ook onze mening. Citaat:

“- Brusselse vrienden, laten wij scheiden;
– leve de republiek Vlaanderen;
– leve de Confederatie van de Lage Landen.

Vlaanderen mag zich niet laten gijzelen door een zgn. hoofdstad, die de Vlamingen met de nek aankijkt.  Laten we ‘onze’ weg gaan, los van een molensteen, die ons sowieso niet dankbaar is, zelfs uitspuwt.  En ja, het is een verboden thema, een verboden partijstandpunt.  ‘Vlaanderen laat Brussel niet los.’, zo klonk en klinkt het strijdvaardig, maar absoluut niet realistisch.  Brussel is al langer los.  Verankerd in het belgisch systeem, een derde gewest.  Een stadstaat met Vlaamse wortels maar met vreemde takken.

Ga even mee in de tijd.  Ook Ray deelde Crols aanpak.  Ga hier naar het Angeltjesarchief.

Noteer de sneer in de laatste zin van de nullenzender: “Voorlopig is de Vlaamse onafhankelijk voor Vlaams Belang niet zo dringend.”

FVE

9 gedachten over “Is de ‘Vlaamse aanwezigheid’ in Brussel 800 miljoen euro per jaar waard?

 1. Onafhankelijkheid komt er zeker maar niet als Vlaanderen het zal willen. Wallonië is zich volop aan het voorbereiden om aan te sluiten bij Frankrijk, zie maar naar hun mega treinstations die ze bouwen om zo niet met lege handen en verpauperd te moeten aankomen. De schulden en lasten die krijgen wij er dan wel bij samen met Bruxelles waar Frankrijk toch niets wil mee doen, zij hebben Straatsburg.

  • Zij hebben ‘Parijs’. Wat betekent Strassburg is La France, buiten een middel om te incasseren van de EU?

 2. Het “GRONDGEBIED” Hoofdstedelijk Gewest kàn men (helaas) NIET VERPLAATSEN, maar… de bewoners ervan wél hoor.
  De Vlamingen behouden het recht om op Vlaams grondgebied te wonen, doch AL WIE dààr niet hoort… kàn men wél het leven zuur maken zodat zij het tenslotte afbollen naar… “wààr zij oorspronkelijk thuis hoorden”.

  • Moeilijk, he? Ze vinden zelf dat de belgen zijn. Duo-belgen, maar een voorkeur voor de oorspronkelijke nationaliteit. Of ouderlijke biotoop. En de EU, NATO, dat zijn kameleons of windvanen.

 3. Oei, bijna vergeten: inclusief die jeannetteleeuw met roodgelakte nagels.

 4. Vlaanderen had zo lang niet aan Brussel mogen vasthouden. “Onafhankelijkheid met Brussel als het kan, zonder als het moet”. Volgens mij moet het, punt uit.

 5. Vlaanderen is Brussel al kwijt sinds 1830. De enige periode dat Brussel nog van ons was, was tijdens WO II vanaf de oprichting van Groot Brussel, met burgemeester Jan Grauls,in 1942, en dit is ook de enige periode dat de taalwetten er werden toegepast, waardoor Brussel opnieuw evolueerde naar een Vlaamse stad. Bij de zo gezegde “bevrijding” in september 1944.. was het verlies definitief.
  Brussel is een kolkende vulkaan waar het wachten is op de uitbarsting, zoals in andere grote Europese steden.(door de massale immigraties). Ik verwijs naar de reeds geciteerde CIA verslagen.
  Brussel is een mesthoop, en wie laat er zich nu afdreigen met een “mesthoop”!!!
  Een “mesthoop” van waarop men straffeloos op strooptocht komt naar Vlaanderen.
  Een mesthoop met een gigantisch profitariaat en een crimineel corrupt overheidssysteem. Een mesthoop waar de laagste “basse classe” zich torenhoog verheven voelt boven “les sales flamins”!! (deze worden ten andere beschouwd als “Untermenschen”.!!
  Een mesthoop die stilaan evolueert naar een gigantische kasbah!!!(=een staat in de staat).
  De Vlamingen hebben er alle belang bij Brussel zo vlug mogelijk te verlaten, en dit op een georganiseerde manier. Zo niet zal het de vlucht zijn, hals over kop, zoals de Kolonialen in de Congo in 1960!!!!
  Begin vooral met het sluiten van het Nederlandstalig onderwijs, waar franstaligen en vreemdelingen een diploma “krijgen” waarmee ze dan de lange mars door de instellingen kunnen aanvatten via de “diversiteit”.
  Cui Bono??
  Vertrek met luide trom… zodat anderen ook zullen vertrekken zoals de Nato en de EUSSR. Zelfs de franstaligen zullen dan vertrekken, is het niet van willen , dan wel van moeten!!
  Vergeet in dit verband niet de beruchte betoging van 06.11.2014 in Brussel, waaruit gebleken is dat de politie niet meer in staat is de orde de handhaven, en de bestuurlijke verantwoordelijken(=burgemeester) de boel saboteren!!
  Zet er een muur rond, want het zal nodig zijn. Geef ze een corridor, in ruil voor territoriale compensaties met onder andere het Laarbeek bos, het AZ VUB, al de gebieden die buiten de ring vallen, het Zoniën woud op Brussels en Waals grondgebied… om er enkele op te noemen.
  Laat U afdreigen met het spoorwegnet..als de ring volledig op Vlaams grondgebied ligt kan hier een omleidingsspoor aangelegd worden..
  De chantage met de vliegtuigroutes is dan ook gedaan= geen vliegtuigroutes boven Brussel = geen toegangswegen via de autowegen!! Wijlen Guido Tastenoy suggereerde dit laatste ook al.. hetgeen reacties van razernij opriep!!
  Voorzie desnoods een “verhuispremie” voor de echte Vlamingen die willen verhuizen.(dit geldt niet voor de Dansaert dhimmi’s).
  Al het overheidspersoneel kan gerust in Vlaanderen te werk gesteld worden.
  Voor alles is dus een “oplossing ” mogelijk weliswaar onder het motto :”moeilijk gaat ook”.
  Het probleem bij dit alles is “alleen” :
  1. De verraders aan Vlaamse kant verkozen door een laf kruiperig “klootjesvolk”,
  2. De EUSSR!!!
  Brussel is een kankergezwel dat Vlaanderen aanvreet van binnenuit. Wat de “emotionele argumenten” ook mogen zijn, een kanker snijdt men weg. Hoe erg deze beslissing ook is, het is de enige oplossing.
  Het is anderzijds niet uitgesloten dat Vlaanderen het later opnieuw “manu militari” opnieuw kan inpalmen als het alle belang verloren heeft voor de franstaligen.(nadat deze allemaal zijn gaan lopen, het circus van Laken inbegrepen).
  De problemen bij deze “losmaking” zijn inderdaad niet van de minste, maar waar er een wil is , is er een weg. Het loont echter de moeite deze weg te nemen..want het alternatief is de “ondergang”.
  Velen spreken zich uit over Brussel, zonder het te kennen… en nemen hun wensen voor werkelijkheid. Ik verkies de werkelijkheid onder ogen te zien en de schade te beperken. Gezien mijn beroepservaring weet ik ook waarover ik spreek.

  • Dank, Lovenaar, we zetten dit als apart artikel op Golfbrekers.

 6. Van Brussel een Washington DC maken. DC (district of Colombia) vervangen door DV = Brussel DV.

Reacties zijn gesloten.