Intelligente kandidaat-burgemeesteres

Goegezegd quote Zot zijn doet geen zeer

Vanessa Schulz… nooit van gehoord, zegt u. Verbaast ons niet. Nu geraakt dit vrouwmens in het nieuws – niet alleen omdat ze in één persoon twee partijen vertegenwoordigt – Die Partei en de Partei der Humanisten – (niet te verwarren met de Partij der Humoristen) maar ook met een opmerkelijk voorstel. Als zij tot opperburgemeesteres van Karlsruhe verkozen wordt, dan zal ze de stad omdopen tot “Karlasruhe”.

“Het wordt nu toch wel eens tijd dat er hier schoon schip gemaakt wordt met discriminatie,” zo verwoordt ze haar voorstel, “Karlsruhe draagt sinds meer dan 300 jaar een mannennaam. Het wordt tijd voor vervrouwelijking… zoals bv. Karlasruhe of een andere vrouwennaam… “

Ja, waarom niet “Vanessasburg” of “Schulzesheim”. Krijgen de burgers inspraak? Neen, dat niet. Blijkt dat dit slechts een grapje van de olijke Vanessa is. Zij wil de politiek opleuken. Humor en satire lopen door haar programma als een bonte draad. Eén programmapunt is echter te zwaarwichtig om ermee te grappen: de migratiepolitiek… Verleden jaar nog werd Karlsruhe tot “veilige haven” verklaard. “Voldoet niet,” zegt een ernstige Vanessa, “we hebben meer nodig dan symboolpolitiek.”! Zo wil ze bv. het meterschap van een privé ferrydienst voor de redding van toekomstige drenkelingen “schaffen”… Duitsland heeft momenteel ca. 1.500.000 vluchtelingen en asielzoekers. Vanaf welk aantal zijn die dan niet meer symbolisch maar realiteit?

Aus Karlsruhe wird Karlasruhe: OB-Kandidatin Schulz will Stadt umbenennen

Ter kennismaking:

1 gedachte op “Intelligente kandidaat-burgemeesteres

Reacties zijn gesloten.