“Integreren” is te vermoeiend

De jonge dame, Leila Younes El-Amaire 1991 geboren in Berlijn, in het filmpje tijdens een gespreksronde in een CDU/CSU-panel maakt veel duidelijk.  Ze houdt niet van het woord ‘integratie’.  Als moslima voelt ze zich geenszins verplicht te integreren.  Het is gewoon te vermoeiend en enerverend.  Nochtans is zij lid van JUMA, afkorting voor “jung, muslimisch, aktiv”.  Maar niet overdrijven met dat “aktiv“, want ‘integreren‘, waar word je zo moe van…

 

 

4 gedachten over ““Integreren” is te vermoeiend

  1. Ze houden niet van integreren of aanpassen . Ze houden meer van gratis dit en dat
    en vooral van het leefloon genieten zonder “”Aktiv”” te zijn want daar wordt je zeker moe van ! De enige aktiv die ze hebben is kinderen kweken en dat is nog plezant ook behalve bij dwang met geweld. Ver….terlijk volk

  2. Nog integratie.
    De Brusselse MR schepen Alain Courtois, weigerde tussen 2012 en 2015 een joods, een protestants en zes islamitische koppels te trouwen. Telkens weigerde de vrouw hem een hand te geven ‘Ik wil geen religie in het stadhuis, dit is neutraal terrein’.
    Courtois is niet van Antwerpen, daar weten ze op het stadhuis dat je bij de trouw van een orthodox joods koppel de vrouw EN de man geen hand geeft. Daar hebben ze een jarenlange ervaring. ‘t Is ook een komiek zicht zo’n orthodox huwelijk. Bruid en bruidegom worden apart binnen geleid en zitten op hun stoelen met de rug naar elkaar, omdat ze elkaar niet mogen zien voor het huwelijk. Het Antwerps stadhuis mag dan al neutraal terrein zijn, uitingen van religie worden er alleszins niet geweerd.

    Wat de reden is waarom een protestantse vrouw, uit één van de talrijke afsplitsingen binnen het protestantisme, geen hand geeft is mij een raadsel.

Reacties zijn gesloten.