In werkelijkheid gaat het om Oekraïne

EUSSRIn werkelijkheid gaat het om Oekraïne

Armoe, corruptie, criminaliteit, wapen- en mensenhandel.  In praktisch geen enkel ander Europees land stuit de georganiseerde misdaad op minder tegenwerking van justitie dan in Moldavië.  Politie en justitie zijn synoniem voor incompetentie en onwilligheid.  Dat de EU nu de visumplicht voor dit land opheft, met ingang van gisteren,  zal ons bitter te staan komen.

De meeste Moldaviërs zullen van deze maatregelen niet kunnen profiteren.  Ze kunnen zich meestal zelfs geen reisticket naar de dichtstbijzijnde grotere stad veroorloven.  Maar op alle banken van de maffia-sector wordt er zeker luid geapplaudisseerd.  Voor hen opent zich heel de EU als operatieterrein.  Als reisbestemming staat waarschijnlijk met stip Duitsland genoteerd.  Al is een citytrip richting Antwerpen, Brussel, Rotterdam, Parijs, Copenhagen e.a. lucratieve uitstapjes snel ingepland.  We zullen de gevolgen snel kunnen vaststellen, vooral in de misdaadstatistieken.

De redenen die de EU-commissaris voor sociaal en crimineel toerisme, Cecilia Malmström, aanvoert voor de afschaffing van de visumplicht zijn – zacht uitgedrukt – op niet veel meer dan gebakken lucht gebaseerd.  Zij vindt dat Moldavië moet beloond worden voor de “aanhoudende inspanningen” die het levert.   Op een schoolrapport zou deze formulering gelijk staan aan een dikke buis.  Voor Moldavië tellen echter andere maatstaven.

In werkelijkheid gaat het om Oekraïne.  De EUSSR probeert vertwijfeld de staten in de regio aan zich te binden.  In Moldavië liggen tot op heden Russische troepen.  Het moet als een sein gelden met als motto “liever Brussel dan Moskou”.   Het is wachten op een molenwiekende, schuimbekkende Vrhfstdt om eigenhandig de Russen te verdrijven.

De Europeanen zullen snel genoeg te weten komen hoe de door de EU toegejuichte en voorgeschreven “kontakten tussen mensen” zullen ingevuld worden.  Kontakten, die ons kunnen gestolen worden.  Maar dat wist u al, vermits u een bezoeker van Golfbrekers bent.

EUparl.

Verhofstadt I have  dream

Zijn droom. Onze nachtmerrie. Alle rechten voorbehouden aan Studio Rony

1 gedachte op “In werkelijkheid gaat het om Oekraïne

  1. De VS zullen dit ongetwijfeld steunen, zij willen immers Rusland zoveel mogelijk inkapselen. Bv door een raketschild tegen Iran te plaatsen op de grens van … Rusland.

Reacties zijn gesloten.