2 gedachten over “In ‘t verzet

 1. Een historisch overzicht van de “tocht naar de reservaten” vindt men in het bijgevoegde bruggetje!!
  http://ecommons.luc.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1150&context=luc_theses
  Hieruit blijkt ook dat systematisch de afgesloten akkoorden door de regering van de VSA met de Indiaanse stammen, niet werden nageleefd door de opeenvolgende regeringen en maar ook door de “immigranten !!” in de VSA.
  Opvallend was dat een Vlaming, pater De Smet , de grote zwart rok, hier een bemiddelende rol speelde. Volgens Sitting Bull was hij de enige blanke die niet sprak met een “gespleten tong”!!!
  Wij Vlamingen zouden hier dan ook zeer gevoelig moeten voor zijn. De voortdurende oorlog tegen ons was immers al begonnen tijdens de franse bezetting en kende een nieuwe doorstart in 1830, met de belgische bezetting.
  Systematisch zijn we in het defensief gedrongen, met telkenmale dan nieuwe toegevingen. De vergelijking met de Indiaanse stammen in de VSA en de Vlamingen is frappant.
  Het verschil met de Indiaanse stammen is dat deze toen nog “de grote zwart rok” hadden, en wij Vlamingen opgezadeld zitten met “een idool van de holebi’s uit Antwerpen”.

  • Als je de grote zwart rok zijn boeken leest valt het verschil in de morele waarden van de verschillende stammen erg op. Vermoedelijk zouden de boeken nu als racistische lectuur bestempeld worden. Want je had bij die indianen edele stammen en boeven.

Reacties zijn gesloten.