In ‘t verzet

In 't verzet slapende leeuw

Maak de leeuw in u wakker!               Ontwerp Golfbrekers / Studio Rony

Leeuwen… uitstervend ras!

We zijn ontgoocheld.  Pegida in Gent bleef ondermaats. 

De gemiddelde Vlaming is een salonleeuw geworden.  Of een tooghanger.  Daar laat hij zijn tanden zien.  Of steekt zijn kop in het zand.

De Vlaamse Beweging beweegt niet meer.  Geen oproep bij de leden, geen bewustmaking.  Niets.  Een poco stilte. Noodgedwongen moet ze verstek laten gaan bij Pegida; het subsidiebeleid pleit immers voor ‘diversiteit’,  Voor het smeer…

‘Culturele’ verenigingen, ontstaan met het doel Vlaanderen te steunen, doen zichzelf én Vlaanderen de das om met hulp subsidies van de overheid.   Ook al willen ze het niet horen: subsidies zorgen voor een lijfeigenenstatuut!

Deze leeuw in de kinderdierentuin van Nuenen stak zijn kop in een ton, een ton met eten.  Symbolischer kan het niet.

FVE

 

12 gedachten over “In ‘t verzet

 1. Troost u: ook in Dresden was het een flop: 10.000 ipv 30.000 ondanks Wilders.

   • Als je commentaren in Duitse media leest, o.a. in Zuerst en op blogs die zich patriotisch noemen, bleven mensen weg juist om het feit dat Wilders zou spreken.

  • Tja, als u 10.000 mensen (juist geteld, Frans?) een flop vindt…
   Toch niet slecht voor een beweging die enkele weken geleden door de Gutmenschen-pers als “op sterven na dood” werd omschreven.
   En waar haalt u die z.g. verwachte 30.000 aanwezigen?
   Dit getal is nergens ook maar terug te vinden op de Pegida-webstek of -Facebookpagina..
   Maar ja, als men nu eenmaal ‘n voorkeur heeft om nu en dan ‘n beetje te provoceren, dan kan dat ook door kritiekloos de “Lügenpresse” te citeren…

 2. Ondermaats , inderdaad maar het is een begin . Ik meen te weten dat de ondergrondse in het begin van de bezetting ook ondermaats was . De tegenbetogers waren ook “ondermaats” en dat is een goed teken .

 3. Ken verschillende mensen die sympathie hebben voor het initiatief van Pegida maar… hun bemerkingen zijn dat het momenteel teveel de stempel van het VB heeft. Bij mijn tegenwerping dat opkomen tegen de islamisering boven elke partij politiek staat wordt wel instemmend geknikt maar wordt gevolgd door ‘neem dan het etiket van een VB initiatief weg’.
  Eén persoon moet wel boven de partijpolitiek uit tegen die islamisering gekomen zijn, want hij zei aan een bekende van mij, toen ze Tom Van Grieken begroette : ‘jij kent hier wel veel mensen’. Een bewijs dat hij geen VB ‘er was, want die kennen Tom.
  Zoals ik reeds zei in mijn vroegere reactie bij het eerdere artikel in ‘t Verzet, ook ik was diep, diep teleurgesteld.
  In de bus op de terugweg naar Antwerpen ving ik een gesprek op van een mede organisator dat de volgende actie aan het Bouwcentrum/Antwerpen zou zijn op zaterdag 2 mei waar een halal kraam zou opgesteld worden. Verwatert het opzet van Pegida hier niet door? Hoeveel mensen zullen daar voor dat kraam staan? En de publieke waarneming zal zijn : is dat alles wat ze op de been kunnen brengen.

  • Maar helaas waren de meeste deelnemers van het Vlaams Belang maar waar waren al die NVA stemmers? Zaten onze op café met Bracke misschien of waren ze aan het luisteren naar BDW

   • Je weet toch dat alle N-VA afdelingen ‘instructies’ van hogerhand gekregen hebben, lees vanuit het partijbestuur, dat ze elke steun aan Pegida liefst moesten achterwege laten?

 4. Ik word hoe langer depressiever . Hart tegen hard . Onze Vlamingen houden van onze gekleurde medemensen , die kleur , verrijking brengen in onze maatschappij en onze kassa leegplunderen . Onze Vlamingen houden van hun talrijke moskeeen , hun cultuur . Zij zien geen graten in onverdoofd slachten . Zij vinden het hoofddoek OK , den boerka zal wel volgen . De sharia moet nog even wachten . Hun diverse regeringen waren niet in staat een sociaal stelsel op te bouwen, want in alles stond Allah in de weg . Ze komen met honderden , duizenden uit hun moederlanden . Maar wij hebben een hart , wij zijn slachtoffer van onze mooie Christelijke opvoeding . Heb uw naaste lief ! Als ze op uw rechterwang slaan , biedt dan uw linker aan . Wees begripvol , koester geen haatgevoelens ,zelfs als ze je vrouw verkrachten of je kot leegratten want het zijn en blijven mensen .Mensen in nood , hulpzoekenden , sukkelaars ! Wij zijn beschaafd , vredelievend en vol begrip . Kom . vervoeg ons , hier en daar een betogingskje mag je niet afschrikken want je bent meer dan welkom . Tot de kas leeg is , wat daarna moet gebeuren , daar zijn ze mee bezig op alle universtiteiten . Wat mij betreft mogen ze , hoe rapper hoe liever …CENSUUR

 5. Na de brand in een azc in Tröglitz, nu weer in een azc in Hamburg. Zouden er dan toch nog Duitsers zijn die de ‘verdunning’ van hun volk zoals gewild door Joschka Fischer van die Grünen, niet zien zitten? Schande.

 6. Ik vertrok alleen uit Blankenberge en had nochtans aan sympathisanten gevraagd om met mij mee te gaan betogen maar geen enkel positief antwoord Achter de PC zijn ze nochtans pro pegida maar gaan betogen dat is teveel gevraagd

Reacties zijn gesloten.