In onze brievenbus

MM900285281[1]De N-VA en de 65+sers

Vandaag verneem ik dat vanaf 1 mei het gratis rijden voor 65+sers zou worden afgeschaft en vervangen worden door een jaarlijkse bijdrage van 60 €…

En was het nu net niet een verkozene van de N-VA (Haar naam schiet mij zo direct niet te binnen) die vorig jaar of het jaar daarvoor als eerste op de proppen kwam met een voorstel om gratis kaart voor 65+ af te schaffen en ze een wezenlijke bijdrage te doen betalen. Wie zoals ik al 7 jaar heel intensief als profiteur van een gratis kaart geniet moet zich echter niet schuldig voelen: als je ziet wie er allemaal voor niets rijdt of gewoon opstapt zonder een vervoerbewijs te laten zien. Wij hebben tenslotte een actief leven gewerkt en bijgedragen terwijl die anderen, meestal toekomstige Belgen, nooit ne poot hebben uitgestoken en nooit ne cent hebben bijgedragen… Of gaan ze die ook doen betalen?

Maar die hebben toch hun laatste geld uitgegeven aan een duur vliegticket van hun “vlucht”land naar hier? N-VA, merci, en dagge bedankt zijt da weette!

Ludo

 

 

Antwerps Verdriet

Het vorige rode bestuur met of zonder hun groene aanhangsel zou verantwoordelijk moeten worden gesteld voor het falen van vele handelszaken op en rond de Grote Markt.

De allerlaatste zaak die failliet ging is het welbekende ijssalon Antoon Van Dijck, zo meldt ons het Nieuwsblad.

Het is ronduit schandalig dat men een bruisende kern verstikt door het autovrij maken van straten, en/of ook door werken te laten aanslepen. Maar daar trekken de rood/groene communistische sympathisanten zich niets van aan. Ze beschouwen iedereen die winst maakt door hard te werken zo goed als dieven van hen die niets doen. Het liefste zouden ze de taksen zo opdrijven dat men amper nog iets overhoudt om zelf te overleven.

Na Mortsel, de Grote Markt en de districten. Na het MAS het BAS misschien? (Bokrijk aan de Schelde).

Velen stellen hun hoop in het nieuwe bestuur. Het zal echter een groot werk zijn, een werk van gargantueske proporties, als het zelfs niet onmogelijk is, om alles terug recht te trekken wat over vele jaren scheef getrokken en verknoeid werd. Of het nu eens een ravissante infiltrante is of een dwergtrolletje, die met gespleten tong het woord voert, de rood/groene draak zal zich vanuit de oppositie weren als een duivel in een wijwatervat daar kan men van op aan.

Tybaert

 

Soap Winants / Debie (16/2/2012 Nieuwsblad – GVA – De Standaard)

Er schijnt nog geen einde aan het dossier Debie te komen.  Beschuldigingen over en weer.  Ronkende titels in de kranten:” DEBIE LIEGT”; in het Nieuwsblad “WINANTS LIEGT”.

Wat wel vaststaat is dat Debie informatie doorspeelde naar de staatsveiligheid. Geen van beiden ontkent dat. Alleen is het een welles-nietes-spelletje over de data.  Maar dat is niet essentie van de zaak.  Debie is een lafhartig persoon, Winants is een geniepig persoon. Of zoals Filip De Winter reeds lang geleden vroeg en nu weer vraagt in een wetsvoorstel om de diensten van de staatsveiligheid onder te brengen in de politiedienst.

Maar dat wuifde de N-VA schijnheilig weg . Dit voorstel wordt nu zelfs door SPa , in navolging van het VB, als oplossing voor het probleem “Staatsveiligheid” naar voor geschoven, nl. de afschaffing van de dienst Staatsveiligheid (Landuyt) . Vandaag probeert zowel Debie als Winants de meubelen te redden. Beiden slingeren elkaar het verwijt van leugenaar naar het hoofd. Vlaams Belang blijft aandringen op de verschuiving van Staatsveiligheid naar Politiedienst.  Of Spa ook die zienswijze blijft behouden wachten we af.  Het clubje van de N-VA, in alle staten, blijft doen “alsof”  en gaat voor een hoorzitting.

Wat duidelijk is: de heer Winants is alle geloofwaardigheid verloren. Het zal dus de vraag zijn of Di Rupo zijn gewicht in de schaal zal blijven leggen voor zijn vriend (met Elio is het altijd een beetje oppassen met dat woord)  Winants en zijn benoeming zal verlengen.  We kijken ernaar uit.  Debie kan het voor de rest van zijn leven wel schudden. 

De vlieg

 

4 gedachten over “In onze brievenbus

 1. Wonder boven wonder, morgen Filip De Winter in de zeverende dag op één in verband met de verrader Debie. Gezien ik alleen maar kijk naar 0000 als er een Vlaams Belanger uitgenodigd wordt zal ik dan maar een uitzondering maken.

 2. Geachte redactie,
  Afgezien van de inhoud van uw artikelen – ik vind het nog te vroeg om nu al een oordeel te vellen – moet het me van het hart dat het geheel slordig overkomt: veranderen van lettertype halverwege zinnen en woorden, het door elkaar gebruiken van hoofd- en kleine letters, aan elkaar geplakte woorden, enz… Ook de gebruikte foto’s of andere publicaties zijn meestal nietszeggend. De site komt heel slordig over in vergelijking met “Angeltjes” waar tenminste toch nog enige kleur en diversiteit in te bespeuren viel. Zou het kunnen liggen aan het gebrek aan een man met visie aan het roer van deze nageboorte van Angeltjes. ??? Dringend herpakken gasten.

  • Omwille van technische problemen komt de lay-out niet zo op de blog als hij ingevoerd werd. Dat is geen opzet. We hopen dat de kinderziektes snel opgelost geraken. En ja, we missen Ray. Het is voor niemand evident in zijn voetsporen te willen treden. Er bestaat nu eenmaal geen tweede Ray De Bouvre.

 3. In de zeverende dag zat me daar weer een turkse ekster te ratelen, dadelijk opgevolgd door een oen uit Brusselallahbath die er totaal geen problemen mee had a.g. het SS gedoe in Aalst, hoe diep kan een mens toch vallen!
  Als slotstuk kwam de foefelaar uit Berlare even uitleggen hoe belangrijk zijn postje is, nogal wiedes, als je ± 20.000 euro per maand vangt om de mensen wat te belazeren en te besodemieteren dan doet iedereen zijn best om dergelijk postje te behouden.
  Gelukkig sloot Filip Dewinter de deur van de zeverende dag, integer, right to the point, niet uit zijn lood geslagen door het geniepig ventje de kladder. Ik zou zeggen: Nog van dat.
  Betreffende de hele show over ACW, wees er maar van overtuigd dat er snel algemene stilte zal intreden. Momenteel rijden betonmixers bumper aan bumper voorbij, toen ze even moesten stilstaan i.v.m. rood licht vroeg ik aan een bestuurder: Waar rijden jullie allemaal naartoe? antwoord: Naar Brussel, we moeten de ACW beerput gaan dichten!!!!
  Hallo Dehaene, Eyskens, Martens, Leterme & co, wakker worden, de BBI gaat langskomen….

Reacties zijn gesloten.