In onze brievenbus

MM900285281[1]Het woord “allochtoon

De stad Gent schrapt het woord allochtoon uit het bestuursakkoord. Men zal daar nu spreken over bv Gentse Turken, Gentse Marokkanen enz. Mijn eerste reactie was er een van wat zal men nog uitvinden om de goedgelovigen verder een rad voor de ogen te draaien. Maar na even verder na te denken vind ik het echter een goed ding. Het woord allochtoon is zeer breed omvattend en kan gelijk wie van gelijk waar bedoelen. Door de preciese afkomst te vermelden kunnen we precies noteren welke ingevoerde nationaliteit het hoogste scoort  in verband met het plegen van bepaalde feiten.

Misschien zal die maatregel van Gent meer duidelijkheid scheppen en zal men eindelijk weten welke groep van “Gentse anderen” het meeste actief zijn. Of gaat men daar ook nog een onderscheid maken, zal men alleen van bv Gentse Turken spreken als het niet in betrekking is tot eventuele criminele daden?

Zullen de zogenaamde Algerijnen in Gent nu ook toegeven vanwaar ze in feite komen? Maggie De Block is speciaal naar Algerije geweest om de terugkeer van hun landgenoten mogelijk te maken, maar daar zeggen ze dat de zogenaamde Algerijnen in België de waarheid niet spreken, toch niet wat hun afkomst betreft, omdat ze weten dat het uiterst moeilijk is om door Algerije als landgenoot herkend te worden als je het niet bent. Dat hierop geen reactie komt stuit tegen de borst van iedere rechtgeaarde Vlaming maar is niet verwonderlijk in dit land van poco-commu-groentjes die zweven op wolkjes van gerookt gras in een roes van aanvaarding.

Foxy

3 gedachten over “In onze brievenbus

  1. Wat gaan ze nog bedenken ! Die naamsverandering voor onze import-broeders trekt alvast op niks ! Ze zouden het meer moeten aanpassen aan de realiteit om hun bijdrage in onze maatschappij beter te omschrijven , bv inplaats van leefloon Marokkaan, Turk enz “Win for Live” Marokkaan , Turk , Algerijn .. enz..Hoe gaan ze een Marokkaan noemen die in Bommerskonte woont ? Een Bommerskonte-Marokkaan of Zichem Zussen Bolder …..ondanks mijn minachting voor de ondermijners van onze maatschappij toch even bijvertellen dat er wel degelijk Tof-O-Tonen rondlopen die zich wel hebben aangepast , die wel respect hebben voor onze leefwijze en cultuur , die wel werken en van het leven het beste proberen te maken. Ik heb er verscheidenen leren kennen tijdens mijn 2 dienstjaren in Borgerhout . We mogen ze niet allemaal over dezelfde kam scheren !

  2. Eender wàt er een nieuw initiatief moge beogen, steeds zal er commentaar of protest komen uit één of ander hoek.
    MOEST de nieuwe benaming “Allahzonen” worden (zoals blogvriend Johny voorsteld), dan staan, gegarandeerd ‘s anderendaags héle groepen moslima luidkeels te protesteren dat dit pure discriminatie is van de vrouw omdat “Allahdochters” ook niet vermeld worden.
    Zoals blogvriendin Foxy vermeld, kunnen de mensen voortaan béter onderscheid maken vanwààr die schavuiten afkomstig zijn; DOCH…een nieuw probleem zal dan ook wéér opduiken, ditmaal uit officiële hoek: van de Ambassades !
    Hoezo ? Héél eenvoudig omdat men dan, op ‘t einde van een onderzoekperiode, men zou kunnen melden wèlk land de bedenkelijke “eer” zou hebben wié de Kampioen-leverancier van gespuis is…
    Welk land zou bereid zijn om die “titel” te dragen ?…geen ènkele toch ?

Reacties zijn gesloten.