In onze brievenbus

MM900285281[1]VOLLEDIG ONVERANTWOORD, MISDADIG BIJNA !

Wie het nog weet mag het mij laten weten. Maar “sans papiers” wil toch zeggen “mensen zonder papieren” of “illegalen” of zie ik het weer door een “extreem-rechtse” bril?. Maar het nieuwe stadsbestuur heeft er mijn gedacht ook nog geen klare kijk op. Homans, u weet wel, de naaste medewerkster in alle omstandigheden van de burgemeester, vertelt ons dat ze eerst wil nagaan of in het land van de ‘sans papier’ {de illegaal dus) geen aidsremmers te krijgen zijn. Tja!

Eén: Hoe weet madam het adres van een illegaal?

Twee: Hoe kan een illegaal hier maanden blijven rondzwerven?  O ja, dat is omdat de vorige burgervader een oogje dichtkneep.  Maar die gewoonte schijnt nu door het nieuwe bestuur verder gezet te worden – als ik het allemaal goed lees.  Madam Homans spreekt over, en ik citeer: “…wil niet automatisch 800 euro per maand betalen voor de behandeling van seropositieve sans-papiers”.  Per maand?  Als ik het dan goed begrijp, zijn ze hier de eerste maanden nog niet verdwenen.  Maar als “sommigen” (want de meesten krijgen wel hun gerief) hier dan maanden rondzwerven, heb ik daar de volgende bedenking bij.  Een sans papiers van pakweg rond de 30 zal zeker geen last hebben om per week een paar hiv-slachtoffers te maken.  Die slachtoffers kunnen dan verder slachtofferen à volonté.  Laat ons dan verder maar hopen dat die overige sans-papiers hun pillen nemen.  En om daar zeker van te zijn kan madam Homans er misschien ook eens aan denken om ook die op te laten pakken, de eerste keer dat ze hun gerief afhalen!

Waar ik wil toe komen.  Als madam Homans kan nagaan van welk land de sans papiers afkomstig zijn, zoals ze zelf aangeeft, dan moet ze toch bekwaam zijn om AL die ‘hiv-sans-papiers’ op te pakken en al minstens afzonderen van de maatschappij?  Of zie ik dat ook verkeerd?

Besluit: madam Homans en de ganse kliek van ‘t Schoon Verdiep zijn volledig onverantwoord bezig.  Geen haar beter dan het vorig bestuur.

Jos

 

http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/niet-alle-hiv-patienten-krijgen-aidsremmers-van-ocmw.aspx

HET VERVOLG   Deze morgen 7h. lezen we dat het ocmw van Antwerpen met als voorzitster madam Homans, niet aan alle hiv-sans papiers’ de nodige medicameten verstrekt. Dat ze niet bereid is ” maandelijks ” ( dus meerdere maanden) voor 800 euro/maand op te opdraaien voor bepaalde categorie aidspatiénten. Ze wil eerst nagaan of ze in het land van herkomst geen hiv-bestrijders kunnen krijgen. Madam homans heeft laattijdig gemerkt dat ze niet goed bezig is. Vandaar haar vervolgverhaal. Meester, het is niet mijn schuld. Het is de federale overheid die niet genoeg afdokt. Kan allemaal wel zijn madam Lieza, maar waar blijft uw verantwoordelijkheid in deze. Uw betere paraplu-werk ontslaat u niet van uw verantwoordelijkheid of van uw burgemeester om de nodige maatregelen te treffen qua gevaar voor gezondheid van de burgers van Antwerpen. Ik zou dan vooraf denken dat deze sans papiers’ al direkt moeten uit de maatschappij worden verwijderd en zo snel mogelijk teruggestuurd . En zeker geen koppelen van medicamenten aan ” vrijwillige” terugkeer. Met andere woorden: een snoepje. Gij niet terug, gij geen lekstok! Misdaad! U weigert hulp aan mensen in nood. Strafbaar volgens onze wetten. Pleit ik nu om de illegalen te laten blijven? Allerminst. Indien u die mening bent toegedaan mevrouw; herlees desnoods 2 x mijn reactie op uw totaal verkeerd handelen.  U hebt de kunst van het draaikonten nog niet volledig onder de knie, mevrouw. Om 7h. pief, om 13.30 paf. Nog meer oefenen Madam Homans. Het komt allemaal misschien nog wel goed.

Ik hou het bij de link naar het artikel in de gva

Jos

1 gedachte op “In onze brievenbus

 1. Bij dergelijke berichten komt mijn haar telkens naar boven, Hoeveel van onze mensen zijn er niet ernstig ziek, die geen OCMW hulp krijgen omdat ze 10 euro boven het minimum (inkomen) zitten, maar wel groen van armoe zien om de maandelijkse kost van hun broodnodige medicijnen te kunnen betalen.
  Dat er gepalaverd word over al dan niet toekennen van medicijnen aan illegalen, is volgens mij niet aan de orde, illegalen moeten opgepakt worden en het grondgebied verlaten, want dit is een misdrijf volgens het B. wetboek.
  Het wordt al helemaal te bond dat een overheid weet heeft dat hier op het grondgebied een bende besmettelijke illegalen vrij en vrolijk ronddwaalt, dit zou door de dienst volksgezondheid aangekaart moeten worden, in naam van de volksgezondheid!

Reacties zijn gesloten.