In Merkelland sluimert het nazispook

Afbeeldingsresultaat voor van der leyen stahlhelmHet is erger dan eerst aangenomen.  In een Duitse kazerne werd een wapendepot ontdekt.  Het schandaal rond de rechts-extreme soldaten bij de Duitse Wehrmacht neemt uitbreiding.

Bij een speuractie in de kazerne van Illkirch-Grafenstaden, waar de van terreurintenties verdachte soldaat Franco A. gestationeerd was, konden inspecteurs van het leger in opdracht van de opperinspecteur talrijke schietwapens en grote hoeveelheden munitie veilig stellen.

“Eigenlijk luidde onze opdracht te zoeken naar nazi-bidprentjes,” vertelde  opper-inspecteur von Münchhausen, “maar wat wij bij het 291ste para-bataillon vonden is veel zorgwekkender.”

Meer dan 2000 schietwapens en meer dan een half miljoen schietmunitie-eenheden werden in de kazerne opgeslagen.  “Pistolen, machinegeweren, antitankgeweren, zelfs hele tanks hebben de onverlaten kunnen bemachtigen.  Van militaire kwaliteit!”

Bijzonder opvallend: na gesprekken bleek dat alle 636 daar gestationeerde militairen van het bestaan der wapens op de hoogte waren.  In plaats van dit te melden aan de overheid, hebben ze er zelfs schietoefeningen mee gehouden.

Wat de intenties van deze gewelddadige groep waren is onduidelijk.  Ze worden elk apart door de MAD, de ‘Militärische Abschirmdienst’ – zeg maar, de Staatsveiligheid binnenin het Duitse leger – op de rooster gelegd.  Gezien de omvang van het wapenarsenaal is te vrezen dat een coup niet ver weg meer was.

Verdedigingsministerin Ursula von der Leyen is bezorgd.  Alle Duitse kazernes worden grondig onderzocht op het opslaan van wapens.  Bezorgd en tegelijkertijd opgelucht.  Dankzij de onbezonnenheid van soldaat Franco A. werd erger vermeden.

“Das ist noch nicht alles”

“Alle Kasernen werden durchsucht.”

13 gedachten over “In Merkelland sluimert het nazispook

 1. Redactie, kan u eens bij de CDU navragen wat “Endsiech” betekent ?

  • Een “kleen sjeiffowtje” zeker, (?) beste Ropie.
   Anderzijd, om “on-topic” te komen: In iedere kazerne is er toch een wapendepot; véél moeilijker is het om pantservoertuigen te verbergen… misschien zaten ze in een “Kitzak” van een louche soldaat. 😉

   • Satirisch stukje van onze redactie, gebaseerd op feitenmateriaal (!) uit de klassieke media. von Münchhausen als opperinspecteur en “humor” onderaan…)

  • Je ziet het fout: het waren de kindjes die een valse pas voorlegden met ‘wees’ erin vermeld.

 2. En bij Ben Weyts bij andere volksvertegenwoordigers en zelfs bij de kiezers sluimert het antisemitisme, dat kan ik tenminste afleiden uit de woorden van Frans Timmermans, EU commissaris, in verband met het ritueel slachten. Die eis lijkt een vorm van antisemitisme.

  De opperrabbijn van België, Albert Guigui, was in Hoofddorp bij Amsterdam. Dit ter gelegenheid van de rabbijnen conferencie. Blijkt dat nu ook Wallonië het onverdoofd slachten wil verbieden, daarom wende Albert zich tot Frans Timmermans: “wij bidden u, als onze vriend en onze verbondene, aan onze zijde te staan in deze strijd voor godsdienstvrijheid.”

  Timmermans sprak zich niet concreet uit over de discussie in België betreffende het verbod op ritueel slachten, maar verzekerde: “dat de EU voor de strijd tegen het ANTISEMITISME en voor de godsdienstvrijheid aan de zijde van de joden staat. Voor het ritueel slachten is er geen probleem als ze door mensen wordt uitgevoerd die daarvoor zijn opgeleid. Hetzelfde geldt voor de besnijdenis.”

  Dat Weyts maar een kruis maakt over dat onverdoofd slachten, aangevuld met artsen die best hun mond houden over besnijdenissen.

  Belgien: Appell an die EU – Jüdische Allgemeine

 3. Een derde verdachte werd opgepakt. von der Leyen heeft nu een terroristische vereniging ontdekt. Terwijl het bij moslim terreur altijd om een lone wolf gaat, zelfs om een geestesgestoorde, probeert men bij niet-moslims er minstens drie te vinden om een terroristische vereniging te ontdekken. Het maakt de aanklacht zwaarder en geeft de rechter een bouwsteen meer om zijn vonnis te kunnen uitspreken.

  • Leger afschaffen, AfD verbieden, alle kentekenplaten van Hamburg vervangen…

 4. Extreem rechts wint aan populariteit, blokletterde het NRC. Sarah de Lange is daar achter gekomen.
  Als verlengstukje op het nazispook, komen ze nu aanzetten met:
  “Een vitrinekast met Wehrmacht-helmen naast foto’s en onderscheidingen van nazimilitairen, gevonden op een legerbasis in het Zuid-Duitse Donaueschingen. De schaamte in het leger over een vorig incident (met Franco. A) was nog niet weg, of dit incident diende zich aan.

  Wat die Wehrmacht helmen en onderscheidingen van nazimilitairen betreft, haal ik hier even een brief van Adenauer aan.

  Bundesrepublik Deutschland.
  Der Bundeskanzler

  Bonn, den 17.12.1952

  Herrn
  Generaloberst. a.D. H a u s e r
  Ludwigsburg / Wttbg.
  Aspergers Str. 48

  Sehr geehrter Herr Generaloberst!

  Einer Anregung nachkommend teile ich mit, dass die von mir in meiner Rede vom 3. Dezember 1952 vor dem Deutschen Bundestag abgegebene Ehrenerklärung für die Soldaten der früheren deutschen Wehrmacht auch die Angehörigen der Waffen-SS umfasst, soweit sie ausschliesslich als Soldaten ehrenvoll für Deutschland gekämpft haben.

  Mit dem Ausdruck vorzüglicher Hochachtung
  bin ich Ihr
  ( getekend )Adenauer

  (Een voorstel nakomend, deel ik mede, dat de door mij in mijn rede van 3 december 1952 voor de Deutsche Bundestag afgelegde ere-verklaring voor de soldaten van de vroegere Duitse Wehrmacht ook de leden van de Waffen-SS omvat zijn, in zover ze uitsluitend als soldaten eervol voor Duitsland gestreden hebben.)

  Zou toen die Generaloberst Hauser aan Adenauer voorgesteld hebben om ook Waffen-SS soldaten in zijn ere-verklaring te betrekken? Het lijkt wel zo.

  Wat nu die legerbasis in Donaueschingen betreft: de foto’s, helmen en onderscheidingen die daar gevonden werden hebben van Adenauer een ‘Ehrenerklärung’ gekregen.

Reacties zijn gesloten.