In het land van de cowboys

Klant met vuurwapen krijgt korting in Amerikaans café

Het Langtry Cafe in het plaatsje Brownsdale in Minnesota biedt korting op eten en drinken aan klanten die een vuurwapen bij zich dragen. De korting is in principe 15 procent, maar als de gast het vuurwapen zichtbaar draagt, gaat er 25 procent van de prijs af.
De eigenaar van het café, Steve Nagel, steunt het ‘2nd Amendment’ van de Amerikaanse Grondwet, waarin staat dat burgers een wapen mogen dragen. De wet is onderwerp van discussie na diverse dodelijke schietpartijen in de VS, onder meer in Newtown en in de bioscoop van Aurora.

Volgens sherrif Terese Amazi van Mower County overtreedt de cafébaas de wet niet met zijn actie.

‘Ik heb nog geen klanten boos zien weglopen’, aldus Nagel. ‘Maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen erdoor worden beledigd.’ Hij zegt dat de meeste klanten een wapenvergunning hebben en dat ze zo mooi kunnen laten zien dat ze opkomen voor hun rechten.

In het Langtry Café worden regelmatig cursussen gegeven aan mensen die een wapen dragen of willen dragen. Voor komende maand zijn de cursussen volgeboekt.

Bron: AP, bewerking  Volkskrant

 

5 gedachten over “In het land van de cowboys

  1. Toffe actie, kunnen we geen petitie starten om zoiets in Vlaanderen te bekomen?

  2. Goed zo! Ik ga volledig akkoord met het behoud van het “2nd amendment”.
    Er is een uitspraak die reeds vroeger via het internet verspreid werd:
    “When guns are outlawed only outlaws carry guns” : Als wapens verboden worden dragen enkel misdasigers nog wapens.

  3. Ik ben voorstander van het bezitten van een wapen, mits een vergunning. Het zichtbaar dragen in het openbaar vind ik te ver gaan.

  4. Korting krijgen als ge zichtbaar een wapen draagt lijkt me een beetje overdreven. De nog strengere wapenwetgeving in ons aller fatherland nadat idioot Van Themsche enkele mensen doodschoot is ook overdreven. Ik zou de kost niet willen geven aan personen , die momenteel in het bezit zijn van dat gevaarlijk speelgoed , er zelfs mee rondlopen, wie weet ? er zijn misschien een paar originele Belgen bij. Alles heeft zijn voor en nadelen . De mogelijkheid hebben om jezelf of anderen in een gevaarlijke situatie te kunnen beschermen of verdedigen heeft niets dan voordelen ! Het dragen van een proppenschieter geeft een gevoel van veiligheid , zoals het beoefenen van een gevechtssport meer zelfvertrouwen kweekt . Bepaalde reservaten , in ons dierbaar Belgie waar import de plak zwaait kun je al gerust cowboy land noemen . Daar weg blijven is de boodschap , zover is het gekomen ! Onze moraliteitsdeskundigen van de meest correcte regering , zouden moeten beginnen met al diegenen belast met een toezichtfunctie een mogelijkheid te geven zich te verdedigen. Het hoeft daarom geen vuurverweerwapen te zijn , een busje pepperspray bv . Ik denk bv aan treinconducteurs en dergelijke , voorlopig nog geen kleuterjufs , dat is voor later ! Verder een justitie die achter het slachtoffer staat en niet andersom ! Het zou al een stap zijn in de goede richting . Wat kunnen we doen om rood en groen te overtuigen om de samenleving wat veiliger te maken !

  5. Golfbrekers ,opleggen als verplichte lectuur aan de meest correcten, de superverdraagzamen , de hoogmoralisten , pater Damiaan-achtige figuren , de Islam-lovers … m.a.w. rood en groen en het Wit centrum , gelijke kansen voor racisten , zou het einde kunnen betekenen van veel miserie

Reacties zijn gesloten.