In gedachten zijn we bij Ray

Ray131220 AngeltjesfotoIn gedachten zijn wij bij Ray De Bouvre, Ray van Angeltjes, die vandaag 1 jaar geleden overleed.

Onvervangbaar.

Inderdaad. Wie samen met ons even wil stilstaan bij de mens, de echtgenoot en vader,  Antwerpenaar en Vlaams-nationalist, cultuurkenner, kameraad, humorist en schrijver, de ‘joyeuze seigneur’, even goed van tongriem gesneden als in zijn rake teksten,  kan hier het in memoriam nog eens nalezen.

Het gedicht ‘Winter‘ van Omer Karel De Laey wordt gelezen door Jeanine Schevernels, de actrice voor wie Ray een speciaal boontje had. De opname dateert van omstreeks 1970.

Namens heel  de redactieploeg van Golfbrekers.

 

 

14 gedachten over “In gedachten zijn we bij Ray

 1. Nog steeds denk ik regelmatig terug aan het afscheid van Ray waar ik helaas wegens ziekte niet aanwezig kon zijn. Oktober laats leden had ik vrienden op bezoek die Ray ook goed gekend hebben, en een groot deel van de avond ging dan ook over hem. Zijn blog, Ray en Gerda hun aanwezigheid op de braai van het Vlaams Belang in Brasschaat. Allemaal goede herinneringen. Het in memoriam van Gerolf Annemans is de nagel op de kop, zo kende wij Ray ook. We wensen Gerda de familie en vrienden dan ook veel sterkte in deze sombere dagen.
  Walter en Nicole

 2. Een jaar na die tragische dag heb ik het nog niet over mijn hart gekregen om Angeltjes uit mijn bookmarks te verwijderen… Moge Ray eeuwig als lichtend voorbeeld dienen voor elke goedmensch!

 3. Zonder Ray, Angeltjes en Internet waren wij nooit zo dicht bij een onafhankelijk Vlaanderen geweest.
  Dank U, Heer Ray, spijtig dat jij uw vrij Vlaanderen niet meer kan meemaken, want ook uw stem op 25 mei 2014 is nodig geweest.

 4. Redactie, dank voor dit herdenken van Ray’s afsterven.
  Met zijn ‘Angeltjes’ was Ray uniek in de wereld van de blogs.
  Zijn heengaan is en blijft ‘n groot verlies!
  Al heb ik Ray wel eens ontmoet, toch heb ik hem niet echt persoonlijk gekend.
  Maar het nieuws van zijn afsterven heeft mij toch zeer getroffen…
  Niet eens volle twee dagen voor zijn heengaan had ik, in de avond van 27 december,
  van hem nog een e-post ontvangen…
  —– Original Message —–
  From: Ray De Bouvre
  To: R.
  Sent: Thursday, December 27, 2012 8:13 PM
  Subject: Hulp !

  R.

  Wat is de betekenis van “padsterftes” ? Verkeersslachtoffers ? Ik krijg net een tekst binnen van Peter met dit woord.

  Dank

  Ray

  Bezoek mijn blog : http://blog.seniorennet.be/operabelcanto/
  ————————————————————————————–
  Ray, dank voor alles en mag jij in vrede rusten!

  • “padsterftes” als men het woord googled lijkt “verkeersslachtoffers” de juiste vertaling te zijn.

 5. Heb nog nooit iemand zo lief gehad als Ray, vriend mentor en,kameraad .
  Zijn gevat schijven , kritisch met de nodige humor , gelezen en gewaardeerd door vriend en vijand ,,
  Ray is en blijft een uniek persoon,

 6. De negenentwintigste dag van december zal voor altijd een donkere dag zijn, of de weersomstandigheden dit bevestigen of niet. Een biezonder iemand heeft op die dag het heden met het eeuwige verwisseld. Zij die hem gekend en gewaardeerd hebben zullen hem nooit vergeten.

 7. Ik wil eenieder bedanken voor de lieve, bemoedigende woorden. Het heengaan van mijn man, van Ray, van Angeltjes blijft moeilijk, triest en er blijft een grote leegte achter.
  Maar de warme steun die ik ondervind van mijn zoon, mijn familie, de vrienden, u allen zorgt ervoor dat mijn verdriet een plaats krijgt en ik me terug ten volle kan inzetten voor datgene waar Ray zo naar uitkeek, een “onafhankelijk Vlaanderen”.
  Ik wens eenieder een vreugdevol, gezond 2014 en dat de Vlamingen met de verkiezingen het lef hebben om hun stem uit te brengen op de partij die opkomt voor dit onafhankelijk Vlaanderen.
  Gerda De Ryck

 8. Ik kreeg soms van Ray naar mijn voeten als mijn reactie’s “erover” waren , maar kreeg evenveel bemoedigende schrijfels. Zo heb ik Ray leren kennen als een evenwichtige man met een enorm gevoel voor rechtvaardigheid .Ik heb de indruk
  dat hij nog steeds onder ons is , enkel het rechtstreeks kontakt is verbroken. Mijn beste wensen en een voorspoedig Nieuw Jaar gewenst , aan zijn familie. Wat de verkiezingen betreffen , geen probleem voor wat de “Vlamingen” betreft die weten voor wie en voor wat ze moeten stemmen . Het zijn de Nep Vlamingen met de rood , blauw en groen gekleurde hersenen die maar niet willen ontwaken uit hun sprookjesdroom

  • Inderdaad René, zo voelen we het ook aan. Ray is nog onder ons: zijn gedachtengoed, zijn idealen, zijn nationalisme… onze herinneringen.

   • Zolang iemand herinnerd wordt blijft hij/zij bestaan, niet in lichamelijke maar in geestelijke vorm en dat is eeuwig.

 9. Weinig mensen in mijn leven al gemist, maar Ray is er wel één van.

  Voor iedereen verder een succesvol 2014 toegewenst !

Reacties zijn gesloten.