In de politiek zijn twee gezichten heel gewoon

Dat politici twee (of meer) gezichten hebben is een gegeven waarvan we de trouwe bezoeker niet meer hoeven te overtuigen.
Dit feit is niet voorbehouden aan het land b; getuige daarvan het ingesloten filmpje waarin een Zweedse politicus zijn mening geeft over immigratie.

De groen-rode kliek volksverraders pleit immers steeds voor méér cultuurverrijkers, voor méér middelen om hun integratie te bevorderen, voor méér begrip, voor méér “menselijkheid”…Ze zien in hen hun toekomstig kiesvee, hun postjes in dikbetaalde VZW’s, overheidsinstellingen en -besturen, kortom in heel het sociale netwerk dat in het leven geroepen is om de groen-rode broeders en zusters van een dikbetaalde job te voorzien door middel van exotische import.

De man verkondigt zijn politiek-correcte mening in een officieel vraaggesprek voor de camera: “we hebben immigranten nodig, Zweden is een groot, rijk land, we moeten méér immigranten ontvangen, neen, ik heb geen ondervinding met immigranten wegens te weinig contact, neen, we willen niet dezelfde weg opgaan als Denemarken….).

Dat zijn hersencellen niet helemaal afgestorven zijn, bewijst hij als hij zijn ongezouten mening geeft, die met een verborgen camera opgenomen werd.  Dan is hij opeens geen voorstander van verdere immigratie in zijn land.  Zo stelt hij o.a. over moslims: “ze zijn goed in het zich voortplanten en ons sociaal systeem uit te buiten”. 

Als hij met deze uitspraak geconfronteerd wordt, ontkent hij alles. Verhelderend, maar de schaamteloosheid verbaast ons niet.

Floriaan Terbeke