In de brievenbus: i.m. Ray van Angeltjes – reactie Stradi

Stradi, een trouwe lezer / schrijver op Angeltjes, zond ons deze reactie op het in memoriam voor Ray De Bouvre, dat we op 21 februari plaatsten.  Wij geven het weer zoals Stradi het bedoeld heeft: met heel veel respect en als eerbetoon aan Ray.  Laten we hem ons herinneren zoals hij afgebeeld staat op de foto: goedlachs en op pad voor Vlaanderen.

DSC_4968 R

“Ik was bezig mijn map “Angeltjes” op te kuisen toen ik deze tegenkwam. Ik moest even slikken en wil die wel met jullie delen. Een ode aan die rots in de branding, Heer Ray, zoals we wederzijds elkaar conformistisch aanspraken. Er zijn er nog die we mekaar schreven, maar deze is minder persoonlijk, tijdloos en beschrijft  hoe de meesten Ray via Angeltjes kenden en niet willen vergeten.

‘Heer Ray, een lach of een traan zijn nooit ver weg uit je teksten, ook een tik of sjot onder de sjokedeize van de rattenvangers van Hamelen die ons naar de afgrond voeren, vermomd als lyrische proza, is een lust voor mijn en naar ik meen menig ander hartje. En ja, wat niet met een lach kan gezegd worden kan de waarheid niet zijn. Daarom haken er zoveel af bij de propagandabladen van het regime. Humor is door de eeuwen heen de strohalm van de machteloze, de manier om het bewind een geweten te schoppen. Als de regimepers eens een poging voor humor doet lijkt het een verzuurde grimas, maar ja l’union fait la farce, n’est pas. “De mensen” zoals wij zo teder genoemd worden, moeten hun brol niet, dank zij de steekpenningen kunnen beroepshoernalisten een wortel voor onze neus blijven houden, denkende dat we echte ezels zijn, hunnen haring bakt niet meer, telkenmale zo een vod in de papiermand droppen omdat je geen verklaring vindt voor wat er zichtbaar gebeurt in onze gemeenschap, blijkt voor velen irritant en verkwisting van geld en gezondheid. Dan maar het internet op, en dat is nu eens wat het nomenclatuur irriteert, die verdomde mondige burger. Het liefst zouden ze het internet afschaffen. De sharia invoeren verdomme en vlug wat, die bloggers zullen wel een toontje lager piepen zonder vingers, wat denken die wel. Alle middelen waren toch goed dacht ik, awel voilà, opgelost. Alle gekheid op een stokje heer Ray, je hebt een virtuele familie opgebouwd, mensen met gezond verstand die, het kon niet anders, mekaar gevonden hebben. De engeltjes van Angeltjes, mensen met een goed hart en soms een slecht karakter. Je schrijfstijl is een genot en to the point. De miljoenen hits bewijzen dat. Voorlopig zal het regime moeten toekijken en nagels bijten, hopelijk tot hun knokkels. En zoals al eerder gezegd, je zal flink mee aan de kar getrokken hebben als Vlaanderen onafhankelijk zal zijn. Begin nu niet te dromen over standbeelden. hé gekkie Proficiat en op naar nog meer miljoenen hits, die zullen er minder lang over doen, let maar op.’

Dag vriend, groetjes aan Gerda

Stradi”

1 gedachte op “In de brievenbus: i.m. Ray van Angeltjes – reactie Stradi

  1. De brief van Stradi aan Ray , nu hij overleden is, heeft des te meer betekenis. Hij toont nog eens aan hoeveel Ray voor zijn vrienden betekende.

Reacties zijn gesloten.