In de brievenbus: De Wever is in vorm

MM900285281[1]De Wever is in vorm

Het stond in de sterren geschreven… Altijd een mooi begin voor een tekst als je bij voorbaat weet wat te gebeuren staat. Ook deze keer konden we er donder op zeggen dat we niet al te lang moesten wachten op nog een ‘topprestatie’ van burgemeester De Wever van Antwerpen. Het was tenslotte al enkele dagen geleden.

Hij heeft zaterdag een toptijd gelopen in de CittA Antwerp Urban Trail. Van de 3800 lopers haalde hij de de 1.556ste plaats. Deze prestatie is tot nu nog door geen enkele politieker geëvenaard. Ook niet door stuntman Dehaene of Leterme, die ons een superkater achterlieten. Maar Peeters houdt zich nog schuil, want die neemt het op tegen Bart tijdens de volgende 10 miles. Die laat nu nog in zijn kaarten niet kijken. Doch reken maar, ook die man staat scherp. Er hangt teveel van af.

Ik heb me laten vertellen: wie wint mag de eerste minister worden in het apenland van Eyskens. Het moet niet altijd een spelleke op de VRT zijn met de Woestijnvis!  Het mag er al eens sportief aan toe gaan ook.  Dus allen op post, want op 21 april gaat het om het premierschap. De kiezer zal zeker de winnaar weten te appreciëren. Dat deed hij enkele jaren geleden ook bij de “slimste mens”.

En dat heeft Peeters maar al te goed begrepen. Die hoopt na de loopwedstrijd te kunnen uitroepen “Veni , vidi, vinci”. Want ook dàt beseft Kris maar al te goed. Een beetje Latijn kan ook wonderen doen. Vraag het maar aan De Wever met zijn “ ”Nil Volentibus Arduum”  (Niets is moeilijk als je maar wil).

Jan Breydel

1 gedachte op “In de brievenbus: De Wever is in vorm

  1. Die uitslag is toch béter dan de 1.557e plaats. (tenzij er géén “binnenlopers” meer waren nà de 1.556e)…

Reacties zijn gesloten.