In de brievenbus: De leugenpers in actie

De leugenpers in actie.
Verslag van het Laatste Nieuws over onze actie in de kerk van Zeebrugge.

De flagrante leugens:

We zijn zelfs niet in de omgeving geweest van de Stella Mariskerk. Wij voerden actie in de St Donaaskerk.

Er werd helemaal geen amok gemaakt. Er was geen enkel maar dan ook geen enkel incident.

De politie is op GEEN ENKEL OGENBLIK tussenbeide moeten komen.

Zo tracht de media een actiegroep die in hun ogen niet politiek correct is te criminaliseren. Hier onder het verslag van Het Laatste Nieuws.

“Actievoerders van Voorpost hebben gisteren amok gemaakt aan de Stella Mariskerk. Daar verleent de lokale pastoor al een hele poos onderdak aan migranten. De aanhangers van Voorpost vinden dat niet kunnen en lieten gisteren hun ongenoegen merken. Uiteindelijk kwam de politie tussenbeide om de gemoederen te bedaren. De aanwezigheid van transmigranten in Zeebrugge zorgt al een hele tijd voor beroering. (BHT)”

Luc Vermeulen, Voorpost

1 gedachte op “In de brievenbus: De leugenpers in actie

 1. Dit is een meer objectief verslag…

  Het rechts-nationalistische Voorpost heeft zondag een kerk in Zeebrugge bezet waar de lokale pastoor al enkele maanden illegale migranten onderdak en eten geeft. “De kerk is daardoor een verzamelplaats geworden voor tientallen illegalen. Dit tot grote woede van de inwoners van Zeebrugge”, klinkt het bij Voorpost. Het protest verliep vreedzaam en zonder incidenten.

  De problematiek van illegalen en transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land maar willen doorreizen) sleept al jaren aan. Momenteel zouden er in België ongeveer 200.000 illegalen verblijven, wat in bepaalde streken voor veel overlast zorgt. Vooral in West-Vlaanderen (maar ook in Brussel) ondervindt men de gevolgen van het talrijke aantal illegalen. Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt(sp.a) trok twee weken geleden nog aan de alarmbel.

  Onderdak in kerk
  Vooral havenstad Zeebrugge is enorm in trek bij illegalen en wordt nu al ruime tijd geteisterd door de criminaliteit van de illegalen in de streek. Maar dat weerhoudt de plaatselijke pastoor er niet van de illegalen te helpen. Al enkele maanden zou de lokale pastoor de illegalen onderdak bieden in de Sint-Donatuskerk in Zeebrugge en geeft hij ze spijs en drank. Tot groot ongenoegen van de Zeebrugse bevolking en de rechts-nationalistische organisatie Voorpost.

  Voorpost organiseerde daarom een actie en bezette zondagnamiddag de kerk. “Een dertigtal Voorpostmilitanten bezetten symbolisch enkele uren de kerk te Zeebrugge”, klinkt het op Facebook.

  De actie van Voorpost verliep vreedzaam, dat bevestigt Philippe Tankrey van de Brugse politie. “Alles is er vreedzaam verlopen. Ze hebben hun mening geuit, wat mag, maar voor de rest zijn er geen incidenten geweest”, aldus Tankrey aan Knack. De actievoerders verwijderden wel informatie voor de migranten. “Onze militanten verwijderden in de kerk alle Arabische en in andere vreemde talen opgestelde mededelingen gericht aan de gelukzoekers”, stelt Voorpost.
  Bron:
  https://sceptr.net/2018/08/voorpost-bezet-kerk-waar-pastoor-illegalen-onderdak-geeft/

Reacties zijn gesloten.