In de brievenbus

Zoals de kerk in de loop van de geschiedenis aan de kant van de macht heeft gestaan staat ze nu aan de kant van de “correct denkende elite”, de nieuwe macht .

Wanneer de paus ‘s zondags na het angelus steeds herhaalt: “E non dimenticate, pregate per me”  (niet vergeten te bidden voor mij ) vraag ik me steeds af waarom hij niet vraagt te bidden voor de vervolgde christenen .

In zijn kerstboodschap roept hij op tot vrede en niet tot haat . Wie haat er? En wie wordt gehaat?  Kan of mag de waarheid weer niet gezegd worden?

Spijtig, hij is nochtans een zeer beminnelijk iemand . Maar als gelovigen voelen we ons niet gesteund. In ons seculiere West Europa waar de islam het heel gemakkelijk heeft met onze laffe houding en onze schaamte omwille van ons christen zijn zou de kerk de eerste moeten zijn om te getuigen . Dat durft en doet ze niet .

Ook onze nieuwe kardinaal De Kesel zegt dat de islam de religie terug op de kaart heeft gezet . Welke religie? Vermijdt ook hij angstvallig de islam te benoemen? Dat hijzelf eens begint met onze godsdienst te doen respecteren en op de kaart te zetten.

“De andere wang aanbieden?” Heeft Jezus de kooplieden niet uit de tempel gejaagd? Heeft hij niet gesproken over de witgekalkte graven?

Zouden ze hem wel vermoord hebben indien hij iedereen naar de mond gepraat had?

Kan de echte Jezus binnen de kerk dan nu opstaan ?

ANTIGONE

4 gedachten over “In de brievenbus

 1. kardinaal de Kesel moet zijn naam veranderen : de letter K doen verwijderen !

  • Beste Wim,
   Schrijf zijn naam maar volledig, ènkel maar de “k” ànders lezen: deK-zel. (alzo spraken de Westvlamingen het uit toen hij bisschop in Brugge was.

 2. De tijden zijn veranderd . Ooit heeft God zich daadwerkelijk gaan bemoeien met het welzijn van zijn volgelingen . Hij opende de rode zee , zodat zijn volk kon ontsnappen aan de Islam , heu de Egyptenaren . Hij gaf ze tien geboden ,bv, ge moogt niet parkeren op een plaats voorbehouden aan gehandicapten enz enz
  Zijn zoon Jezus kon ook wat toveren . Hij liet een lamme terug wandelen . Hij kon broden vermenigvuldigen , over het water wandelen . Hij kwam in de problemen toen hij ontdekte dat hij water in wijn kon veranderen, Het begin van zijn drankprobleem . Uiteindelijk hebben ze hem aan een kruis genageld omdat hij rechtse symphatieen had Toen ze bezig waren met de nagels door zijn handen te timmeren , vergaf hij zijn beulen maar vroeg hen toch voorzichtig te zijn en niet op zijn vingers te slaan !……
  Ik heb die tekst doorgestuurd naar het vaticaan dan kunnen ze voor mij ook wat bidden

 3. Heel juist, beste Rene, want het was doordat hij àl die “toverijtjes” van zijn meester had gezien, dat Judas Iscarioth er geen graten in zag om Christus te verraden… dié zou wel één of ànder foefje uit z’n mouw schudden om te ontsnappen.
  Doch… het was reeds afgesproken spel, zie het laatste avondmaal: Iedereen kreeg een stukje brood & een slok wijn, maar toen Jezus het brood aan Judas gaf, sprak hij: “doe, wat U bevolen werd” —> hij MOEST Christus verraden, WANT dàt stond reeds in de oude joodse geschriften (sicundum scriptura).
  Overigens, Jezus vertrouwde het méést Judas, want het was hij dat de geldzaken beheerste, en, als penningmeester, verkreeg hij van Annas & Caïfas de hoogste prijs voor een mensenleven: 30 zilverlingen… Brute pech dat zijn meesters’ verdwijntrucje mislukte, want ànders waren die twaalf-&-hun leermeester “schampavie” met die grote som en hadden zij de Farizeërs “bij hun klokkenspel” —> maar…dàt kon niet volgens de oude geschriften, 🙁 of 🙂 volgens de lezers’opvattingen.

Reacties zijn gesloten.