In de brievenbus

MM900285281[1]In de brievenbus

Nadenkertje

Tientallen jaren kregen we te horen dat er oorlogen zouden uitbreken wegens een tekort aan olie, aan water, of andere grondstoffen (Club van Rome).  Vandaag is het niet ondenkbaar dat de overbevoorrading van olie tot een oorlog zal leiden.

J. Benzamien

We zijn failliet

 

3 gedachten over “In de brievenbus

 1. We zitten hier al momenteel in een “energieoorlog” waarbij Rusland,Iran, maar ook Venezuela worden geviseerd door de as : USA-Saudi-Arabia. Zie bruggetje.

  http://www.bbc.com/news/blogs-echochambers-29651742
  Anderzijds is er nog een “geo-politiek” aspect dat onthuld werd door Zero Hedge.
  Het gaat hier namelijk over de druk van Saoedi Arabië op de USA om opnieuw een actievere rol te spelen in de strijd tegen president Assad in Syrië.
  In het bijgevoegde bruggetje wordt dit duidelijk gemaakt.Wat de olieprijzen zelf betreft, is er een grafiek met het prijsniveau dat voor de producerende landen vereist is om uitgaven te kunnen blijven financieren.(en waaruit dan ook de kwetsbaarheid blijkt van sommigen landen).
  http://www.zerohedge.com/news/2014-10-10/why-oil-plunging-other-part-secret-deal-between-us-and-saudi-arabia
  Over het “oliewapen” zelf zie bruggetje :
  http://www.zerohedge.com/news/2014-10-10/oil-weapon-new-way-wage-war
  Een ander aspect zijn de derivaten in de oliemarkt, waarbij vooral de banken dreigen in de problemen te komen, zie bruggetje :
  http://robinwestenra.blogspot.be/2014/12/plummeting-oil-prices-and-derivatives.html
  Wat de mogelijke reacties zijn uit Rusland, blijkt uit de commentaar op King World News van Paul Craig Roberts, en de gevolgen voor Europa wat de energie voorziening betreft, maar ook voor de banken..ingeval Putin “wraak” neemt!!
  zie bruggetje.
  http://kingworldnews.com/paul-craig-roberts-russia-unleash-ultimate-black-swan-west/
  Een andere en gelijkaardige analyse is er van Michel Snyder, zie bruggetje :
  http://www.shtfplan.com/headline-news/panic-falling-oil-prices-could-trigger-nightmare-scenario-for-derivatives-day-of-reckoning-rapidly-approaching_12042014
  Gezien wat voorafgaat zitten we momenteel in een “olie-oorlog” waarvan de gevolgen niet te overzien zijn, en waarbij het in de grond geen kwestie is van overaanbod van olie, maar wel een prijsmanipulatie via de derivatenmarkt. In de deze oorlog lopen er tal van belangen, van welke aard ook, door elkaar.
  Hier is er echter niets nieuws onder de zon. Zie boek :”A century of war, Anglo-american oil politics and the new world order” van Willem Engdahl.
  De “olie” is dan ook geen doel op zichzelf, maar een wapen dat ingezet wordt, naast zovele anderen.
  Voor Europa is dan de toestand in Oekraïne van belang.. een conflict dat er wordt uitgevochten tussen de USA en Rusland, op kosten en ten koste van Europa.
  Een conflict dat een wraak is voor de hulp van Rusland aan Syrië waar op het laatste moment een escalatie van de oorlog werd verhinderd.
  zie bruggetje , met een analyse van Stratfor, een CIA denktank en dus een bron boven alle verdenking :
  http://de.ria.ru/politics/20141219/270245142.html
  De 3de wereldoorlog, die de facto al begonnen is, nadert met rasse schreden, en de gelijkenissen met de jaren 30 voor WOII, zijn dan ook frappant. Ook toen zaten we ook volop in financiële en economische problemen, en was WOII nodig om deze op te lossen.
  Over de “oorlog” als middel om problemen op te lossen verwijs ik naar het
  “http://en.wikipedia.org/wiki/The_Report_from_Iron_Mountain “

 2. De Saoedi, steun aan hun soennitische broeders, bestrijden met hun goedkope olie de landen die in hun weg staan. De mindere inkomsten treffen o.a. Rusland (steun aan Syrië), Iran (steun aan Hezbollah en anti-soennitisch koningsgezind), Groot Brittannië (Noordzee olie te duur) VS (productie van schalie-olie te duur)
  Dit wijst erop dat Saoedi Arabië absoluut streeft naar een groot kalifaat in het Midden Oosten zonder tegenwerking van de omringende grootmachten. De laatste dagen ziet men reeds de resultaten van deze chantage. De olieprijs stijgt weer, de roebel gaat mee, Poetin voert besprekingen met soennitisch Turkije, de VS weigert verdedigende luchtaanvallen uit te voeren op IS stellingen tegen de Koerden. De VS levert onrechtstreeks TAO, anti-tank raketten en ground to ground raketten aan Al Nusra voor de strijd tegen Assad.

 3. De enige bevrijdende vraag, als de tijd komt (en die is er al) zullen de Europese naties vinden in hun diepste zelf, in de transcedente erfenis van.
  hun oorsprong.
  Geheimagenten hebben de controle over de moderne wereld en leiden alle civilisatieprocessen. Generaal of terrorist, spion of soldaat, president of koning, hoer of heilige, Salonfähige of activisten van de arbeidersbeweging, militaire leider of bankier, zij allen zijn de gehoorzame spelers van een brutale goeroe en architect van het politieke spel.
  In het begin was het woord heeft afgedaan en moet zijn : in het begin was de samenzwering.

Reacties zijn gesloten.