In de brievenbus

MM900285281[1]Soms hebben we ontzettend veel plezier met de SP.a.  “Schadenfreude ist die schönste Freude”, zegt men in Duitsland.  Lachen met de miserie van iemand anders.  Ja, misschien vindt u ons kleinzielig, maar nu de sossen het deksel op hun politiek-correcte neus gekregen hebben, schijnt het zonnetje nét ietsje stralender.

Volgens de communicatiedirecteur van ‘t Stad, mogen ze de slogan “‘t Stad is van iedereen” niet meer gebruiken.  Diefstal van intellectuele eigendom.

Tja, voor zover zo’n slogan intellectueel kan zijn.  Wij vonden dat niet, maar wij zijn dan ook bevooroordeeld.  ‘t Stad is niet van alleman, al is er wel God en klein Pierke komen wonen.   De OCMW kas is ter beschikking voor elke strandjutter die zich aandient, maar te stellen dat de stad, en in het verlengde daarvan de stadskas, het OCMW, van iedereen is, dat zouden wij niet durven beweren. De Antwerpenaars van oorspronkelijke oorsprong kunnen daarvan meespreken.

En die stralende A, die mag van ons de pot op.  Wij willen het oude stadswapen terug.  Naar het schijnt mogen we dat ook niet gebruiken.  Er mag niet veel, deze dagen, en er moét des te meer.

“‘t Kan verkeren”, zei Gerbrand Adriaanszoon Bredero.  We duimen dat er nog meer de “verkeerde” kant mag uitgaan.

Jan B en de kaartersclub “Bedriegen is een kunst”

3 gedachten over “In de brievenbus

    • Dat die hypocriete rode graaibende op zijn bek gaat maakt mijn dag helemaal goed !

  1. De stralende “A” van slaapmans is kwakzalverij , onder dit logo werden heel wat ” geneeskrachtige” slogans bedacht, om het volk te paaien met brood en spelen.
    Voodoo Allah P. Jansens

Reacties zijn gesloten.