Importstrategie

De nationale importsecretaris is op zoek naar goede punten.  Nadat hij de EU ter wille is geweest (…investering in een verkiesbare plaats op een EU-lijst?), probeert hij nu zijn rechter flank te sussen met nieuwe ontradende maatregelen:

In West-Vlaanderen werd deze ochtend op zeven plaatsen een dood varken van een brug boven de autostrade verwijderd. De politie vermoedt dat de wansmakelijke actie kadert in het boerenprotest een poging de gemoederen der overlopers van het Vlaams Belang te sussen.

En het is nodig.  Want de geruchtenmolen draait.  Zelfs het leger capituleert voor de bezetting.  Kan er ons iemand de logica verklaren van het openstellen van een fort? Capitulatie?

Fort in Zwijndrecht moet asielzoekers opvangenWe durven er een paternoster op verwedden dat een meerderheid der gasten zich behoorlijk ‘beledigd’ zal voelen door de naam “Sinte Marie”.  Mocht de importsecretaris echter weer een discriminerende keuze durven maken en het fort voldoet niet aan de eisen der gasten, dan stellen wij de Abdij van de Trappisten in Westmalle voor.   Daar is plaats genoeg en ze kunnen er zich  meteen nuttig maken op de boerderij en de brouwerij.  Eén minpuntje: toegang en verblijf slechts voor mannen, maar dat kan geen probleem zijn, vermits wij uit welingelichte bronnen vernomen hebben dat vrouwen en kinderen verkiezen thuis te blijven.

FT

 

5 gedachten over “Importstrategie

 1. Reactie van de burgemeester van Beveren : ‘ik denk dat men te veel kosten moet doen om daar iets menselijk van te maken’.
  1- men kan de asielzoekers de werken laten uitvoeren zodat die wat om handen hebben. Daarna kunnen ze de opgedane kennis onmiddellijk in de praktijk gaan brengen in het thuisland.
  2- andere forten, zoals o.a. dat van Mortsel, Edegem en Borsbeek wachten eveneens op opknapbeurten. Ik raad de bevoegde instanties dan ook aan de volgende lichting, want aan lichtingen geen gebrek, die kanten uit te sturen, waarna de asielzoekers, na de opgedane vakkennis, deze kunnen gaan projecteren in hun geliefde heimat, die ze met pijn in het hart en onder hartverscheurende taferelen hebben verlaten.

  • Vermoed dat de Hongaarse regering Golfbrekers leest, want één dag na mijn voorstel zet het werklozen in bij de bouw van de anti-migrantenmuur. Wie weigert verliest zijn uitkering. Onder die werklozen zullen naar alle waarschijnlijkheid ook enkele migranten zijn, die dus met plezier andere zullen tegenhouden uit economische overwegingen.
   Langs de andere kant gaat voor Hongarije heel wat verrijking verloren als je de Bayerische Rundfunk mag geloven. En waarom zou je dat niet?
   Een vijfde van de BRD bewoners heeft een migranten achtergrond. Klopt gedeeltelijk, het zullen er wel meer zijn. De helft daarvan heeft gestudeerd. De Turk die al 30 jaar in de BRD woont en nog geen verstaanbaar Duits spreekt, heeft dat gestudeerd. De isch-disch-messer Arabieren zijn academische kinderen. De Libanese maffia in de vrije stad Bremen zijn met z’n allen : artsen, ingenieurs en professoren. Die uit de Balkan, die daar geen werk vinden, hebben gestudeerd net zoals de Afrikanen die het verschil niet kennen tussen een zeewaardige boot en een wrak.
   Mijn raad aan Hongarije : toch nog even nadenken vooraleer je de muur bouwt.

 2. Het ford van Breendonk komt zeker in aanmerking . Bij mijn laatste bezoek bleek het volledig gerenoveerd . Slaapkamers met in het midden een kacheltje bleken prima in orde . Dat monument kan beter een andere bestemming krijgen . Zovelen die er te lijden hadden en gedood werden omwille van hun overtuiging en met het doel ons te vrijwaren van een vreselijke dictatuur , zijn er slechts in geslaagd om ons een zestigtal jaren in vrede en voorspoed te laten leven . Dat is verleden tijd , wat we nu meemaken is een kaakslag voor diegenen die hun leven gaven opdat wij het beter zouden hebben

Reacties zijn gesloten.