Immigratie en taal

Toen WW I begon hielden Duitse immigranten in de VSA op Duits te spreken.  Ze schakelden helemaal over naar het Engels want ze wilden aantonen dat ze loyale Amerikanen geworden waren.

vintage chicago past edison park danger sign 1917

Chicago: Edison Park: waarschuwingsbord 1917

De Lijn, Deurne (Antwerpen) 2013

Permalink voor ingesloten afbeelding

Parking Grote Markt Antwerpen 2013

Zell am See 2012

VB vreemde talen op markten

5 gedachten over “Immigratie en taal

  1. Ik weet niet of het in Frankrijk nog zo is, maar daar werden belastingen geheven op het gebruik van een andere taal dan het Frans op reclame borden en dergelijke. Ook de aankoop van een auto van een niet Frans merk, was pakken duurder. Logisch. Eigen producten eerst.

  2. Wij zij trouwe bezoekers aan Tirol (Mandarfen, Sölden, Nauders). Zell am See is nog niet door ons bezochte gebieden opgenomen, en ik heb een donkerbruin vermoeden dat het zo zal blijven. Je zal maar in een hotel vol exotisch gekleurde medemensen logeren. Dan ben je letterlijk en figuurlijk “in den aap gelogeerd”. Het zit sowieso al vol allochtonen in een hotel.

  3. Prachtig van het Vlaams Belang en hopelijk zijn er boetes aan verbonden of men bekomt hetzelfde als na 45 jaar gelden. Dan was dat in Brussel bij de kleine winkeliers van toepassing zonder boetes en men ziet en hoort wat het gevolg is. Betalen voor niet naleving van onze taal is het enige dat zal helpen.

    • Verleden jaar op de kerstmarkt in Düsseldorf waren wij op zoek naar een eetgelegenheid. Eens die gevonden bleek er duchtig in het Arabisch geadverteerd te worden. Wij hebben dan maar wat verder gezocht en gevonden waar men Duits adverteerde. Als een land als Duitsland er al geen probleem meer van maakt, wat zou je dan verwachten in Vlaanderen?

Reacties zijn gesloten.