Illegale herdenking van slavernij

“Ik snap er niks van”

Wij ook niet.  Als Nederland dan toch zo’n kloteland is, waarom willen ze er dan blijven?

Het protest was georganiseerd door acht organisaties die strijden tegen racisme en discriminatie, waaronder Nederland Wordt Beter en Zwarte Piet Niet.

En dit ter overweging: is het dan ook discriminerend en kwetsend als in Suriname de Sint wit geschminkt wordt?

4 gedachten over “Illegale herdenking van slavernij

  1. Zou het niet kunnen dat ze beschaamd zijn omwille van die zwarte huidskleur. Ze beseffen goed genoeg , behoudens uitzonderingen … ze niets , totaal niets , in de geschiedenis van de mensheid , iets hebben bijgedrage tot de levenskwaliteit van hun mede aardbewoners . Idem onze getaande broeders . Ze hebben alles te danken aan het blanke ras . Ons ras heeft al plannen voor een vlucht naar de planeet Mars . Onze zwarte broeders kweken nog bananen en onze Islam-gezellighouders rollen een paar keer per dag nog hun bidmatje open . Is het niet zo , dat na de onafhankelijkheid van Congo het land veranderde in een puinhoop . Iran Afganistan en dergelijke landen , als ge foto’s bekijkt in de jaren , toen de invloed van het westen groot was , zie je lachende gezichten , modern gekleed . Nu zie je enkel verpakte vrouwen ! Het is zeker niet mijn bedoeling om een mensen met een andere huidskleur te kwetsen of de racist uit te hangen . Ik was slechts de woorden van mijn vader zaliger indachtig . Oordeel de mens niet naar zijn ras of afkomst maar naar zijn daden. Dat is precies wat ik gedaan heb

  2. Als je je de vraag stelt waar zit het racisme en de onverdraagzaamheid, dan heb je bij deze (het filmpje) het antwoord. Na 400 jaar nog herstelgeld, waar blijven ze het halen. Deze mensen kunnen ook niet op een normale manier converseren, neen ze moeten boos (op het randje van woest) klinken en er uit zien. Tot slot nog in 1 adem de Joodse gemeenschap er bij sleuren. ‘t Zal wel weer aan mij liggen, ik ben zogezegd een verzuurde.

  3. Wij zijn toch ook niet meer “boos” op den Duitsch of den Japanees omdat die het indertijd zo hebben uitgehangen en dat is geen 400 jaar geleden . Voor sommigen onder hen zie ik maar een mogelijkheid om ze een beetje productief te maken en hun grote smoel te beheersen . Opnieuw de zw… op hun kl…

  4. De aap (excusez le mot) komt uit de mouw in het allerlaatste woord van deze reportage: HERSTELBETALING! Daar is het ze om te doen! Want met geld maak je het kromste onrecht weer recht, toch?

    En dan zijn ze verwonderd dat niemand ze serieus neemt…

Reacties zijn gesloten.