‘Ik word het luchtige gelaat van de Europese Unie’

Ook de bevoegdheid Ventilatie gaat naar Marianne Thyssen (CD&V). De Belgische eurocommissaris zal aanbevelingen doen over ideale luchtstromen. Geen topbevoegdheid, maar ‘de job waar ik van droomde’.

De CD&V is opgelucht: een totale afgang is Marianne Thyssen bespaard gebleven. Nogal wat eurocommissarissen kregen flutbevoegdheden, zoals ‘Meertaligheid op sociale aangelegenheden en buurtfeesten’ of ‘Wattages van huishoudtoestellen en kelderpompen’.

Het kan zelfs nog erger, stipt Wouter Beke aan. ‘Was Didier Reynders in de Europese Commissie gaan zitten, dan was hij opgezadeld met de bevoegdheid ‘Transport van pakjes die niet zwaarder wegen dan 174 gram’. Kom daarmee thuis’, blaast de CD&V-voorzitter.

Lees verder…

12 gedachten over “‘Ik word het luchtige gelaat van de Europese Unie’

 1. Ik hoorde of las ergens dat Karel De Gucht ook een topfunctie als commissaris kreeg toegewezen . Hij is de verantwoordelijke geworden voor het organiseren van het Euro-songfestival maar mag zelf niet deelnemen als Carla De Gucht met baard

 2. Alles over gebakken lucht en meer op deze webpagina’s:
  http://fubarbaar.wordpress.com/2014/01/26/martin-sommer-wie-bewaakt-de-bewakers-van-het-energieakkoord/comment-page-3/#comment-5532
  Hou ook deze meneer goed in de gaten:
  http://tinyurl.com/dxucmvt
  Pikant: per 1 oct 2014 krijgt die meneer een assistent in de persoon
  van niemand minder dan Frans Timmermans.
  Een functie van gewicht, wordt er beweerd. Vast.
  Zoals ik het bekijk gewoon een veredelde boodschappenjongen die
  oa. tot taak krijgt de bureaucratie binnen Brussel en Straatsburg in te
  dammen.
  Maar ik prijs de dag niet voor het avond is.

 3. Grote of kleine taak het voornaamste is de beloning en de rest is bijzaak zeker bij de tjeven

  • Hallo Roger,
   Kun je deze Hollander even uitleggen wat wordt bedoeld
   met de tjeven?
   Leer er graag iets bij.

   • Roger zal je met alle plezier uitleggen dat wat in Vlaanderen algemeen bekend is: tjeven, tsjeven of pijpekoppen zijn CD&Vers, windvanen die altijd alles beter weten, met iedereen het bed delen, komedianten, zogenaamd christelijk maar sluiten wel flaminganten uit. Met een VBer omgaan is uit den boze; met gelukszoekers allerhande is daarentegen perfect verdedigbaar. Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden, is hun leuze. Lorejassen met twee gezichten.
    Roger, nu is het aan jou voor verdere toelichting mocht ik iets vergeten hebben.

    • Maar zij hebben een groot voordeel ! Het zijn Katholieken . Als zij met hunne politiek mensen hebben bedrogen of dergelijke en het zou aan hun geweten kunnen knagen…Geen Probleem….Ze gaan gewoon naar de kerk , kruipen in de biechtstoel , God , via de pastoor vergeeft al hun zonden . Ze gaan met een zuiver geweten terug naar huis om opnieuw te beginnen.

    • Ik moet geen uitleg meer geven het is gebeurd Ik vind dat het ook totentrekkers zijn

   • De tsjeven zijn een ras van christendemocraten, die niets meer weten van wat hen ooit is geleerd door de priesters en de papen. Zij zetten hun huig naar de wind. Ze zeggen ja ? Maar? Je kan ze vergelijken met de protestanten alhoewel die nog erger zijn, die weten helemaal niet meer van waar de wind komt.

 4. Het zijn niet de “officiële bevoegdheden” die van belang zijn, maar wel wat er achter de schermen werd “gearrangeerd”… Als men ziet wie er allemaal in de EUSSR commissie zit, gaat het hier in feite om een “filiaal van The City” in Londen.
  De Rotschilds zullen tevreden zijn. Het is deze bankstermafia die hier in de EUSSR de wet stelt, en niemand anders.
  Juncker is dan ook de “man” om deze EUSSR te leiden. Gezien een bepaald verleden, kan er met hem “geklapt” worden. In Gr. Britt. heeft men een rijke ervaring met dat soort verledens!!!
  De geest was nog niet uit de fles of de “Printifex Maximus” Draghi schoot ook al in gang om de geldkraan nog wat meer open te draaien, met het oog op de zo gewenste inflatie. (samen met negatieve interestvoeten!!).
  De plundering van de spaarders en belastingsbetalers kan dus op volle snelheid doorgaan.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/09/14/weik-und-friedrich-die-verursacher-der-krise-sind-die-groessten-gewinner-der-krise/
  Marianne Thyssen zit daar dan ook in de eerste plaats, als een soort “politieke volkscommissaris” om de belangen te verdedigen van de EUSSR tegen de bevolking van de lidstaten.(en zeker tegen de Vlamingen die voor verkeerde partijen stemmen!!). Zij heeft dienaangaande een rijke ervaring, en “en passant” moet ARCO ook uit de brand gesleept worden.
  Men doet er dan ook verkeerd aan deze “wolvin in schapenvacht” te onderschatten.

Reacties zijn gesloten.