Ik ben een bom

Stel u even voor dat uw kind op 20 april geboren werd en u zou hem de naam “Hitler” geven. Stel u verder even voor dat dit kind naar de kleutertuin gaat met een hemdje waarop zijn naam, Hitler, gedrukt staat samen met de geboortedatum. Probeer u dan tevens even voor te stellen welke de reacties daarop zouden zijn.

In Frankrijk heeft een moeder haar zoontje, geboren op 11 september, “Jihad” genoemd en dat inmiddels driejarig kind gaat naar de kleutertuin met een hemdje waarop de tekst “Ik ben een bom” en daaronder “Jihad, geboren op 11 september”.

Les inscriptions sur son t-shirt ont suscité l'émoi.

De moeder werd voor de rechtbank in Avignon gedaagd met de klacht “verheerlijking van een misdrijf”. De openbare aanklager Olivier Couvignon is ervan overtuigd dat de boodschap op het bewuste hemdje betrekking heeft op de terroristische moslimaanslagen van 11 september 2001, waarbij ca. 3000 mensen om het leven kwamen.

De moeder en haar broer, gulle schenker van het bewuste hemdje, wijzen alle aanklachten van de hand. Het is een misverstand. Het zou slechts om een voornaam en een geboortedatum gaan, stelt de moeder. Er zijn overal hemdjes met de tekst “Ik ben een bom” te koop, stelt de broer.

Het vonnis valt op 10 april. De openbare aanklager eist een boete van € 4.000. De gemeente Sorgues eist € 1.000.

Jihad

Kindertekening

Floriaan Terbeke

Bron: diverse Franse media

2 gedachten over “Ik ben een bom

 1. Ondertussen zijn de broeders en zussen de andere puntjes goed op de i te plaatsen.
  “Het is normaal om geld aan te nemen van de kuffar [niet-gelovigen]. Jullie werken en geven ons het geld” – Anjem Choudary
  Een radicale islamitische geestelijke, die leeft van de Britse verzorgingsstaat, is gefilmd toen hij er bij zijn volgelingen op aandrong om te stoppen met werken en een werkloosheidsuitkering aan te vragen, zodat ze meer tijd hebben om een heilige oorlog tegen niet-moslims te beramen.
  Fragmenten van zijn toespraak, die op 17 februari gepubliceerd werden door de in Londen gevestigde krant ‘The Sun’, hebben opnieuw de aandacht getrokken voor het groeiende probleem van de moslims in Groot-Brittannië en elders die de Europese sociale stelsels uitbuiten.
  http://ejbron.wordpress.com/2013/03/06/gb-werkloosheidsuitkeringen-worden-gebruikt-om-de-jihad-te-financieren/#more-35054

 2. Héél Europa gaat de vernieling in met die barbaren op het grondgebied, het is hoogtijd dat héél Europa een standpunt inneemt TEGEN die barbarij op het grondgebied door het OVERAL te verbieden.
  Dat die reetlikkers liggend in dat EU gedrocht graag reten likken is geweten, dat ze het maar gaan toepassen in een van de woestijnen in noord Afrika, zij blij en wij zeer blij dat we die huichelaars kwijt zijn.

Reacties zijn gesloten.