IJzerwake in de media

Geen eigen verslag.  Geen fotograaf.  Belga is goed genoeg voor de “kwaliteitskranten”.  De tv-journaals hebben wij gisteren gemist en wij konden vandaag op het internet bij geen enkele zender iets terugvinden.  Het huis van filmmaker Verheyen dat stormschade geleden heeft was veel belangrijker.

IJzerwake: ‘Ook zonder PS in federale regering blijven transfers naar Wallonië oplopen’
Sprekers op de 14de IJzerwake in Steenstrate blijven de geldstroom van Vlaanderen naar Wallonië als één van de belangrijkste pijnpunten in de Belgische constructie beschouwen. Ook met de N-VA en zonder de PS in de regering.  Lees verder…

IJzerwake: “Geldstroom van Vlaanderen naar Wallonië is groot probleem in België”
Dat er werk gemaakt wordt van een verlaging van de lasten op arbeid is een goede zaak, maar we komen er nooit uit als de fiscale hervorming niet gekoppeld wordt aan een grondige hervorming van de sociale zekerheid.  Lees verder…

IJzerwake: “Geldstroom van Vlaanderen naar Wallonië is groot probleem in België”  Lees verder…

En dan was er nog Metro:

IJzerwakeVlaams Belang dient ‘proeve van grondwet voor toekomstige onafhankelijke Vlaamse staat’ in.
Het Vlaams Belang dient in het Vlaams Parlement een resolutie in ‘betreffende een proeve van grondwet voor de toekomstige onafhankelijke Vlaamse staat’. Dat kondigde de partij aan in de rand van de IJzerwake. “Het Vlaams Belang wil het gesmoorde onafhankelijkheidsdebat nieuw leven inblazen en aantonen dat zaken beter, transparanter en democratischer geregeld kunnen worden in een onafhankelijk Vlaanderen”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken. Zondag vindt in Steenstrate bij Ieper de jaarlijkse IJzerwake plaats waar de boodschap van de Vlaamse onafhankelijkheid onder de aandacht wordt gebracht. Als Vlaams-nationalistische partij streeft het Vlaams Belang al van bij de oprichting naar een onafhankelijk Vlaanderen dat zijn plaats vindt tussen de andere Europese naties. Enkel een onafhankelijk Vlaanderen is immers in staat de welvaart én het welzijn van de Vlamingen in de toekomst te waarborgen, luidt het. Maar de partij stelt vast dat – “terwijl volkeren als de Catalanen en de Schotten moedig aan de weg timmeren naar onafhankelijkheid” – het debat over Vlaamse onafhankelijkheid volledig is gesmoord.  Lees verder…

Enkele foto’s via twitter van Tom en Gerolf:

Permalink voor ingesloten afbeeldingPermalink voor ingesloten afbeeldingFVE

 

16 gedachten over “IJzerwake in de media

 1. Geachte redactie,
  Als aanwezige gisteren kan ik zeggen dat de toespraken top waren, op een beetje modder na, weer een geslaagde uitgave. De batterijen zijn weer opgeladen. Dank aan alle vrijwilligers.

 2. Geachte redactie,
  Wat betreft de media, dit nog. Na de toespraak van de voorzitter duurde het amper 5 min voor de jongens/meisjes van VRT met hun wagen reeds van de weide af reden naar andere oorden. Het slot van de IJzerwake was blijkbaar niet meer (voor VRT) de moeite om nog te blijven. En ik ben niet de enige die dat gezien heeft.

 3. Mijn grootste respect gaat uit naar de organisatie om alles vlotjes te laten verlopen. Krachtige toespraak van Wim de Wit. Bart De Valk van de VVB riep op om de partijpolitieke principes opzij te zetten om samen te streven naar Vlaamse onafhankelijkheid.
  Nu dat de boerderij met bijhorende weide die aan het IJzerwake monument grenst te koop staat kan dat de VVB dat niet kopen zodat wij terug dichter onze wagen kunnen stallen?

  • Volgens iemand die het volgens mij kan weten ben ik het volgende te weten gekomen. Er is een bod gedaan op het stuk grond met boerderij, maar dat zou niet volstaan voor de kinderen van de overleden eigenares. Het gebouw zou geklasseerd zijn, en zou dus niet afgebroken mogen worden. de binnenkant moet volledig gerenoveerd worden. Die bijkomende kost (en verplichting) zouden het voor IJzerwake helemaal onbetaalbaar maken. Indien mijn bron mij iets heeft wijsgemaakt (wat ik betwijfel) gelieve mijn uitleg dan gewoon te negeren.

 4. ‘De IJzerwake-voorzitter pleitte voor een VERENIGD EUROPA van nieuwe en oude staten, en bij die nieuwe staten hoort Vlaanderen’ ?!
  Voor mij dus geen IJzerwake.

  • En waarom niet, dat betekent dat Vlaanderen eindelijk een onafhankelijke staat is.

   • Ja, maar niet in een verenigd Europa olv de linkse duitsers, want dan worden we straks iedere dag gewekt door het luide Arabische gejammer vd muezzin ipv door de kerkklokken.
    Dan nog liever de franskiljons voederen en een paar hectare grind met gaten opofferen.

   • Walter F., omdat ‘les excuses sont faites pour s’en servir’, zoals de francofonen het zo gevat uitdrukken…

 5. Wat die kwaliteitskranten niet nalaten is om eensgezind te melden dat er 500 zielen minder waren dan vorig jaar, ondanks het goede weer.
  Toespraken waren inderdaad ok maar de verleiding van ‘Vlaamse kermis’ in de rood-witte tent lokte spijtig genoeg heel wat volk weg tijdens de viering.

 6. Blijkbaar heeft de Belga-man-van-dienst de toespraak van prof. Evrard niet gehoord. Had hij dan juist een plaspauze?
  Ook vergat hij, voor het eerst, het etiket ‘extreemrechts’ te plakken op de IJzerwake. Als dat vanwege zijn baas maar geen uitbrander heeft opgeleverd!

  • Als Gentenaar ben ik fier dat het beeld van Willem I aan de reep in Gent zal geplaatst worden. Het kanaal van Gent-Terneuzen, en het Nederlands als erkende taal in de universiteiten zijn enkele van zijn verwezenlijkingen. Het standbeeld moet nog juist in brons gegoten worden en daar is nog veel geld voor nodig. Bij deze voor steun zie…..http://willembedankt.org/… Het is juist Ropie, over deze prof. mag niet gesproken of geschreven worden, toch is het door zulke mensen dat ideeën volbracht worden.

 7. IJzerwake is zoals altijd een hoogdag voor het Vlaams Belang en terecht. Wat mij opvalt is dat men nergens vermeld hoeveel NVA~ers er aanwezig waren of was dit te pijnlijk voor Bart De Wever. Ik zal trouwens iedere maal als ik zijn naam vernoem er aan toevoegen dat ik die man niet lust en hem een opgeblazen kikker vind.

Reacties zijn gesloten.