IJveren voor behoud van natuur is verboden.

Aan de Oostenrijkse universiteiten worden zoals bij ons studentenvertegenwoordigers gekozen voor zitting in de onderwijsraad van de instelling.  De Ring Freiheitlicher Studenten (RFS), de studentenvereniging van de FPÖ, kreeg enkele dagen geleden een verontwaardigde melding van een natuurminnende studente aan de TU-Wien (Technische Hochschule).

De jonge dame wilde zich voor het behoud van een stukje natuur inzetten, maar botste op de politieke bureaucratie van het rectoraat.  Een affiche met de oproep het Wiener Hörndlwald in het 13de district – een stukje bos – te beschermen, zou volgens ‘bevoegde personen’ ideologische reclame zijn, waarvoor aan universiteiten geen plaats is.

Om affiches te kunnen uithangen op het grondgebied van universiteiten is een officiële toelatingstempel nodig.  En deze stempel werd wegens een dubieuze reden geweigerd:  het initiatief zou politiek gemotiveerd zijn en werd daarom geweigerd.

Oordeel zelf:

Die Rettung des Hörndlwaldes in Wien ist der TU zu politisch motiviert.  Foto: privat / zVg

De redding van het Hörnwald in Wenen is voor de TÜ te politiek geladen.

Wat dan wel op een toelatingsstempel mocht rekenen was een affiche voor een politiek-gemotiveerde anti-TTIP-activiteit.  Een jaar geleden mocht zelfs de SPÖ EU-politicus Josef Weidenholzer in de TU een voordracht houden.

Waarschijnlijk te nationalistisch voor de rector en zijn hogeschool.  Weg met de bossen, leve de betonwoestijn.

Unzensuriert

 

2 gedachten over “IJveren voor behoud van natuur is verboden.

  1. Goed gevonden van de FPÖ.
    Ook hier geldt de regel van Links: niet teveel meer spreken over vreemde of niet inheemse planten of dieren die de eigen fauna en flora bedreigen, wegens de gelijkenis met de vreemdelingeninvasie.

Reacties zijn gesloten.