IJslandse autochtonen weren zich

The rock was unearthed from layers of mud after it ...Wegenwerkers moeten een per vergissing toegegooide rots weer vrij maken om… de elfen tot bedaren te brengen. 

Deze mythische wezens zouden een aantal hoogst eigenaardige voorvallen uitgelokt en veroorzaakt hebben nadat hun rots bij wegenwerken verleden jaar verdwenen was.  Zo werd de straat overstroomd, een arbeider geraakte gekwetst, bouwmachines gingen stuk en een journalist viel tijdens zijn bezoek aan de werf in een modderravijn en moest eruit gered worden.

De wegenplanners hadden nl. geen rekening gehouden met de rots, een heilig elfenterritorium. De overheid heeft verleden week beslist de rots opnieuw vrij te maken en met een hogedrukreiniger proper te maken.

The rock being hosed down and cleaned.

Elfen zijn in IJsland heel gewoon.  Hoewel de bevolking voor 95% uit christenen bestaat, zou toch de helft ervan aan fabelwezens geloven.  90% der bevolking houdt het bestaan ervan voor mogelijk.

In het verleden werden al meermaals bouwwerken verlegd om hun rust niet te storen.  Het dd. ministerie raadpleegde regelmatig de inmiddels overleden Huldofólk-experte, Erla Stefánsdóttir, vooraleer maatregelen te nemen die de onzichtbare wezens zouden kunnen storen.  Zij beweerde dat ze van kleinaf contact met de elfen kon maken en ontwierp een landkaart met de plaatsen waar de elfen hun geboorterecht kunnen opeisen.  Zo moesten geplande straten een bocht maken rond een elfenheuvel om de natuurgeesten te beschermen tegen bouw- en verkeerslawaai.

Onze redactie ziet daar geen graten in.  Als er ‘respect’ moet getoond worden voor ene Mohammed, dan ligt het voor de hand dat ook elfen daarop recht hebben.

Bij Iceland Monitor vindt u onderaan het artikel nog meer fascinerend elfennieuws.

faz.net

3 gedachten over “IJslandse autochtonen weren zich

  1. De IJslanders lijken mij gezonder van geest dan de EU politici en hun media want
    het lijkt mij veel waarschijnlijker dat er ergens elven leven dan dat er een vredelievende islam kan bestaan.

    • Elven zijn noch verward, noch verwarde eenzaten, noch geradicaliseerd, noch bomgordeldragers, noch koppensnellers, noch messentrekkers, noch….

Reacties zijn gesloten.