Ieder zijn eigen schuilplaats… in een rugzak

camera_cartoon_CA01P021De anti-bom rugzak

Tijdens onrustige tijden of in hoge nood schakelt de vindingrijkheid van de mens een stapje hoger.
Zo ook in Israël, waar iedereen niet alleen zijn eigen gasmasker wil hebben, maar waar er bovendien een afzetmarkt is voor een persoonlijke  bombescherming.

Rhino Skin, Hila Raam, bomb shelter back pack, portable bomb shelter, Israeli design, industrial design, war, Middle EastHet land is omringd door moslim landen, die de Israëli’s niet genegen zijn.  De meeste steden en kibboets hebben bomveilige schuilplaatsen.  Men moet niet paranoïde zijn om enigszins bezorgd omwille van  mogelijke bom- of raketaanvallen over straat te gaan.

27-jarige Hila Raam heeft onder de merknaam Rhino Skin een rugzak ontwikkeld uit 19 lagen kevlar, vijf keer sterker dan staal met hetzelfde gewicht.  Kevlar wordt voor verschillende zaken gebruikt: van fietsbanden tot lichaamsbescherming.
En nu is er dus die rugzak.  In geval van nood volstaat het aan de touwtjes te trekken, links en rechts naast het hoofd, en op de grond te gaan liggen.  Alle vitale organen, hersenen, hart, nieren en lever, zullen beschermd zijn.

 Rhino Skin, Hila Raam, bomb shelter back pack, portable bomb shelter, Israeli design, industrial design, war, Middle EastHij kan gebruikt worden als rugzak, als een vest of gecombineerd als één geheel.
De jonge ontwerpster, Raam, stelt dat 60% van de bevolking, die met dagelijkse aanvallen moeten rekening houden, niet op tijd in een schuilplaats geraakt in geval van een bomaanval.  En Rhino Skin zou daar een oplossing voor kunnen bieden.  Raam hoopt op een toekomst waarin haar uitvinding niet meer relevant zal zijn.

Naar onze mening is het ding even nuttig als veiligheidsschoenen bij een val uit de tiende verdieping.

http://www.hilaraam.com/

1 gedachte op “Ieder zijn eigen schuilplaats… in een rugzak

  1. VOLKOMEN nutteloos zal die gadget toch ook NIET zijn, want het hoofd & de vitale delen in de borstkas zijn wel beschermd tegen rondvliegend “shrapnel”.
    Armen & benen, plus achterwerk zijn wél blootgesteld aan rondvliegend schroot zodat het (latere leven) van een toekomstig slachtoffer toch ook nog weinig waarde heeft na het verlies van een (of méérdere) ledematen.
    Bij een eventuele gasaanval heeft het zelfs niet-de-minste nut want blaartrekkende gifgassen zijn zwaarder dan de lucht, en blijven dus steeds laag-bij-de-grond hangen… de mééste slachtoffers vielen in WO I bij soldaten die bescherming zochten in loopgraven, èn… in bomtrechters.

Reacties zijn gesloten.