I.S. doet niets verkeerd volgens de islam

Islam heeft niets te doen met islamHet Kalifaat is trouw aan de basisteksten van de islam, waaraan alle moslims lippendienst bewijzen. En zoals hier door een islamoloog van moslim huize aangetoond wordt, ook aan de islamitische jurisprudentie (fiqh).

IS is in niets strijdig met de islam

Uit de basisliteratuur van terreurbeweging IS blijkt dat zij niets doet wat ingaat tegen de algemene islamitische leer inzake politiek en oorlogshandelingen.

Globalisering van de jihad was tot dusverre het voornaamste kenmerk van Al Qaida. Nu ook IS haar strijd geglobaliseerd heeft, is het zaak om als onderdeel van haar bestrijding niet alleen te denken over het beste militaire antwoord, maar ook de wortels van haar religieuze ideologie te doorgronden. Bij dit laatste verwacht de wereld terecht een belangrijke inbreng van moslims.

Met de bloedige aanslagen in Parijs liet Islamitische Staat (IS) zien dat hij de daad bij het woord voegt. Alles waarmee hij mee heeft gedreigd, heeft hij ook uitgevoerd. Daarmee boezemt hij de hele wereld angst in, vooral nu zij de strijd tegen de nabije vijand uitgebreid heeft naar de verre vijand.

Als die moslims alleen maar blijven herhalen dat deze terroristen niets met de islam van doen hebben, dan moet ik ze helaas teleurstellen. Wie de basisliteratuur van de terreurbeweging IS tot zich neemt, zal versteld staan hoe zij er alles aan doet, en met succes, om te bewijzen dat zij niets maar dan ook niets doet wat indruist tegen de algemene islamitische geboden en verboden op het gebied van politiek, bestuur en oorlogshandelingen.

Lees hier het opiniestuk van  arabist en islamoloog Halim El Madkouri

Zoals algemeen bekend is Obama het er niet mee eens:

Mogen we door middel van onderstaande videoclip met tijdlijn de islamitische oorlogen en veroveringen in kaart brengen?  Ook zij gehoorzaamden aan de richtlijnen van de koran.  Op 23 plaatsen wordt opgeroepen tot strijd tegen de ongelovigen.  Lees: de koran als grondslag voor moslim-fanatisme.

 

3 gedachten over “I.S. doet niets verkeerd volgens de islam

  1. Als die moslims alleen maar blijven herhalen dat deze terroristen niets met de islam te maken hebben …….Met hunne dikke zever ….Wie kent er niet het gezegde .
    Niet alle moslims zijn terroristen ….Maar alle terroristen zijn wel moslims . Alle Gutmenschen zouden dat moeten inkaderen en een ereplaats geven in hun woonkamer . Voor die barmhartige Samaritanen stemt het misschien tot nadenken .

  2. De Stad Antwerpen heeft een tiental imams een getuigschrift gegeven voor hun goede bedoelingen. Ze hadden les gekregen over de splitsing tussen kerk en staat en natuurlijk over onze normen en waarden. Zaken die ze plots begrepen hadden. Enkelen mochten het voor de camera vertellen. Dat was heel duidelijk, tenminste voor diegenen die wijs werden uit hun brabbeltaaltje. Maar daar gaan ze ook aan werken. Ze zullen verder Nederlands leren om niet langer uitsluitend in het Arabisch hun’diensten’ te leiden.

    Het meisje dat selfies trok met FDW en Anke erop en voor die heldendaad ruimschoots in het nieuws kwam, blijkt in het verleden minder fraaie zaken op twitter en facebook te hebben gezet in verband met joden. Ze is hen niet genegen. Of tenminste was, want haar uitingen zijn verdwenen. En ze heeft zich verontschuldigd. Dat volstaat. Ze zal niet vervolgd worden voor racisme en aanverwante zaken.

Reacties zijn gesloten.