Human Rights Watch heeft óók een rapport

Gerelateerde afbeeldingNa Amnesty Int’l kon de zelfverklaarde waakhond der mensenrechten niet achterblijven.  Zij hebben ook een rapport over de misdrijven van de regering Assad gepubliceerd.  Ditmaal over het gebruik van chemische wapens om de laatste ‘weerstand’ van de ‘vrijheidsstrijders’ in Aleppo te breken. 

De mensenrechters weten het met zekerheid: ze beroepen zich op telefoon- en persoonlijke gesprekken, film-en fotobeelden, poco berichtjes op sociale media.  Er moet duidelijk gemaakt worden dat de regering met helikopters chloorvaten in residentiële buurten heeft laten vallen.  Minstens 8 keer tussen 17  november en 13 december.  Daarbij werden – volgens dezelfde betrouwbare bronnen – minstens 9 burgers gedood, waarvan 4 kinderen, en werden ongeveer 200 personen gekwetst.

Deze video moet als bewijs dienen.  Onomstootbaar, zoals dat heet.  Boven elke twijfel verheven. Wie analyseert deze video? Wie vindt dezelfde slachtoffers in een voorgaande opname?  Wie ziet krek dezelfde helikopter vliegen boven…?

Los van het feit dat er sowieso verschrikkelijke dingen gebeurd zijn in heel Syrië en Irak, vragen wij ons af hoe het mogelijk is dat dit pas drie maanden na het verondersteld gebruik van chemische wapens, aangeklaagd wordt.  Hebben de zgn. ‘getuigen’ heel de tijd aan geheugenverlies geleden?  Waar bleven de foto’s?  Nochtans konden video’s met een pathetische hulpkreet van ‘onschuldige burgers’ quasi dagelijks op sociale media en in de poco kwaliteitspers bekeken worden.

Nergens melding van chlooraanvallen. Tijdens de genoemde periode was de Russische luchtmacht actief om de stellingen van de terroristen te bestoken en daarbij vielen zonder enige twijfel ook burgerslachtoffers.  Dat zal niemand ontkennen. Tussendoor vlogen dan volgens de mensenrechters Assads helikopters met chloorvaten.

Onze redactie heeft een aantal video’s over die periode bekeken.  Nergens wordt er melding gemaakt van b.g. ‘feiten’.   Nochtans ligt het voor de hand dat dit onmiddellijk zou aangegrepen worden om Assad van oorlogsmisdaden te beschuldigen. Om hem na het einde van de oorlog gemakkelijker te ‘verwijderen’.

Laten we even ervan uitgaan dat het waar is.  Kan ons dan iemand verklaren waarom de bevolking van Aleppo nà de bevrijding van hun stad massaal op straat kwam om hun vreugde te uiten, feest te vieren, beelden getoond werden van chemische voorraden, van booby traps?  Mét échte getuigen.  Wonen in Aleppo misschien masochisten die Assad de hemel in prijzen voor zijn ‘wandaden’?

De Comical USA twijfelden… want dansen, dat hebben zij niet gezien.

HRW

3 gedachten over “Human Rights Watch heeft óók een rapport

  1. Wat wederzijdse beschuldigingen ook moge zijn , we mogen niet vergeten
    Wij ,zij , hij , ze vechten allemaal voor de vrede , voor het goede doel , wie of wat dat ook moge zijn …en dat is hoopvol Het is hetzelfde met de politiek , zoveel
    partijen , zoveel overtuigingen maar met hetzelfde doel de mensen “gelukkig”
    maken .Het is goed dat we af en toe nog eens kunnen lachen met die wereld kleuterschool

  2. Kijk nu toch,de voorzitters en hun loopjongens van de grootste corrupte graaierspartijen gaan vertellen wat er moet gebeuren!!En nu met de franstalige collegagraaiers gaan praten en die zeggen*non non non*en daar staan de *vlaamse roepers*alweer met de broek op de enkels!!Dan er nog maar eens goed over*debatteren*in de vlaamse regering en alles verdwijnt in de vergeetput om na 20 jaar nog eens op te duiken,gewoon walgelijk die politici!!!En wie zaten gisteravond weer in*de afspraak*juist ja crombez ,het opperhoofd van de vlaamse graaiersbende en slangen,de veroordeelde graaier(maar vrij door verjaring),hebben die heren nu werkelijk geen enkele schroom???

    http://www.hln.be/hln/nl/39230/PubliPart/article/detail/3079744/2017/02/14/Peeters-wil-dat-ook-nv-s-vergoeding-politici-bekendmaken-Alle-bijverdiensten-op-tafel.dhtml

Reacties zijn gesloten.