Hoofd daklozenopvang verdient 192.705 euro per jaar

dievenEen exuberant loon voor de directrice, ondoorzichtige geldstromen en bedenkelijke reisjes. De Brusselse daklozenorganisatie Samu Social krijgt in een rapport van de Inspectie Financiën een stevige veeg uit de pan.

In een rapport dat La Libre Belgique kon inkijken, stelt de Inspectie Financiën zich grote vragen over de geldbesteding van Samu Social. Een eerste pijnpunt is het loon van de directrice Pascale Peraita. De dame kost de organisatie jaarlijks 192.705 euro. Indrukwekkend, zeker als je weet dat Elio Di Rupo (socialist) een bruto jaarloon heeft van 290.000 euro en Samu Social een kleine organisatie is.

Yvan Mayeur (PS natuurlijk), voorzitter van het Brusselse OCMW én van Samu Social, vindt evenwel dat er niets mis is met het loon van Peraita, hij vindt dit een heel normaal loon”.

Het hoge salaris van de directrice roept nochtans vragen op bij andere liefdadigheidsinstellingen. “Zo’n loon is enorm”, zegt een leidinggevende uit de sector. “er is geen enkele andere directeur van een ngo die zo veel geld krijgt.

En daarmee is de kous niet af! Zij wordt de toekomstige (ééntalige) OCMW-voorzitter van Brussel wanneer Vlamingenhater, Yvan Mayeur ( PS-creatuur), de plaats van die andere PS’r, Thielemans zal innemen!

Sociaal waar de socialisten een patent op hebben, interpreteren ze overal op dezelfde manier, bij onze noorderburen hebben ze ook weer eentje kunnen strikken die heel sociaal  is;
http://www.telegraaf.nl/binnenland/22005845/__De_Spaanse_droomvilla_van_Rehwinkel__.html

6 gedachten over “Hoofd daklozenopvang verdient 192.705 euro per jaar

 1. Die arme hulpbehoevende daklozen . Ik voel me als ” mens ” verplicht een kleine financiele bijdrage te storten . Kan er iemand de rekeningnummer van Samu Social bekend maken , Die van P-eraita S-ascale is ook goed , beter nog want dan zijn er geen tussenpersonen !

 2. Bij de NGO ‘s wordt er rijkelijk met geld gemorst. Jaren geleden was ik afgevaardigde in de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelings Samenwerking (GROS) voor Vlaams Belang. Op de jaarlijkse dorpsdag in Brasschaat werd toen nog een prijs gegeven door het gemeentebestuur voor de mooiste stand. Toen ik op de dorpsdag rondliep zag ik daar de stand van een NGO die op gebied van gebruikte materialen, omvang, en vorm ver boven de andere standen uit stak. De prijs van het gemeentebestuur ging naar die NGO. In de daaropvolgende vergadering van de GROS feliciteerde ik de voorzitter van de NGO met hun overwinning ( verbazing alom ). Aansluitend stelde ik meteen de vraag of de fondsen die door de gemeente werden toegekend aan de NGO niet beter konden gebruikt worden om de nood te lenigen die zij aanklaagde. Dit in plaats van een dure stand neer te zetten op de dorpsdag, en dat ze zo hun doel voorbij schoten. Tegelijkertijd vroeg ik ook of het prijzengeld wel voor hun projecten zou gebruikt worden, daar dit een meevaller was voor hun inkomsten. De afgevaardigde in kwestie heeft mij sindsdien nooit meer rechtsreeks aangesproken als ik een vraag stelde. Hij begon zijn antwoord altijd met (letterlijk citaat ) ” mijnheer de voorzitter, zou u tegen de afgevaardigde kunnen zeggen…” En dan volgde de rest van zijn antwoord. Zoals geweten linkse rakkers en andermans geld gaan niet samen.

 3. en zo is het bijna altijd met deze soort organisaties, de kop verdient enorm veel geld en de sukkelaars als het meevalt een kleinigheidje

 4. M’n voeten!!
  Die madam verdient nogal een cent om de armen te voeden!! Ik vraag me af wat die armen daarvoor krijgen?!
  Waarschijnlijk zit ze meer jef ( niet de witte’n hé, die kan niks) om haar oogleden op te trekken tot haar navel op haar reus staat!
  Ik erger me blauw aan dergelijk profitariaat! En van mij krijgt geen énkele vereniging een cent, laat staan een verdomde euro!!

  Ik steun enkel de dieren, omdat ik wie met wíe ik rechtstreeks te maken krijg en de giften daadwerkelijk bij die dieren terecht komen!

Reacties zijn gesloten.