Hongarije laat zich door de EU niet afdreigen

– Er komt een 175 km lange versperring op de Hongaars-Servische grens.
– Asielcentra moeten uit de steden naar de rand.
– Illegale immigratie wordt strafrechterlijk vervolgd.

De houding van de Hongaarse regering is duidelijk.  Ze wil de opvangplaatsen van asielzoekers uit de bewoonde gebieden weg hebben, zo verklaarde een woordvoerder van het ministerie van binnenlandse zaken donderdag.  In de plaats wil Hongarije slechts overgangsonderdak bieden in tentenkampen.  Er komt zo’n kamp aan de grens met Servië.  Op deze wijze wordt de bevolking “niet gestoord door de massale toevloed van vluchtelingen”.  Hongarije telt slechts 10 miljoen inwoners.

De Hongaarse overheid maakte bekend dat dit jaar 81.333 illegale immigranten het Hongaars grondgebied betreden hebben, waarvan meer dan 80.000 via Servië.  Volgens informatie van een VN-vluchtelingenorganisatie zou 80% van deze import niet in Hongarije willen blijven maar ergens in West-Europa asiel willen aanvragen.  Hongarije is slechts een tussenstop op weg naar Duitsland of Oostenrijk.  Omdat Servië, Macedonië en Griekenland als veilige derde landen beschouwd worden wil de regering in Boedapest alle vluchtelingen, die door Duitsland en Oostenrijk naar Hongarije uitgewezen werden,  daarheen laten afvloeien.

Wie illegaal het land binnenkomt is strafbaar.  Een ontwerp voor een wijziging van het strafwetboek moet in de herfst aan het parlement voorgelegd worden.  Gezien de grote meerderheid van de regeringspartij Fidesz is de kans groot dat het voorstel aanvaard wordt.
Intussen begon het Hongaarse leger aan de constructie van het door de EU verboden hekwerk, dat 21 miljoen euro zal kosten,  aan de Servische grens. 900 soldaten werden daarvoor opgetrommeld; ook strafgevangenen werken eraan mee.  Tegen 30 november zou heel de constructie van 175 km gereed moeten zijn.

Ungarn hat mit dem Bau seines umstrittenen Grenzzauns zu Serbien begonnen.

De EU en de mensenrechtenorganisaties zijn absoluut tegen het vier meter hoge hekwerk die het de immigranten moeilijk moet maken over de groene grensstrook naar Hongarije te geraken.  Alleen al gedurende de zes maanden van dit jaar kwamen er dubbel zo veel personen naar Hongarije dan verleden jaar; de meesten betraden het grondgebied via Servië.

FT

EpochTimes

16 gedachten over “Hongarije laat zich door de EU niet afdreigen

 1. Eindelijk een land dat begrip heeft voor zijn onderdanen . Die mensenrechtenorganisatie zijn uiteraard om humanitaire redenen .”.tegen ” . Het is gewoon wachten op de Islamgelovigenmensenorganisaties die heel dat circus van Europa zullen overnemen

  • Hongarije heeft tenminste de ballen om er iets aan die “vluchtelingen” te doen … de grootste hoop komt zelfs niet van oorlogsgebieden en zijn gewoon gelukzoekers …. terugsturen die hap !

 2. Een land naar mijn hart. Oostenrijk trouwens ook, want die leveren de warmtedetectoren e.d.
  Duitsland levert niets, behalve protest.
  Benieuwd hoeveel de nieuwe linkse partij, ALFA, van Bernd Lucke gaat halen in de peilingen; ik gok op ineens 10%, zoals Die Piraten in Berlijn, die haalden ook 10% uit het niets, welteverstaan ZONDER programma, alleen al met de belofte dat ze links waren. En zijn oude, naar rechts gerukte partij, de AfD, van 10 naar 5%, want D heeft absoluut geen behoefte aan een rechtse partij.
  De enige ietwat rechtse regio is het platteland van Beieren (dus niet München), waar de CSU-baas zopas heeft gezegd dat de opvang van ‘asielzoekers’ zo onappetijtelijk mogelijk moet zijn. Die moet vanaf nu voor zijn leven vrezen, want met zoiets kan een duitser niet lachen.

  • De Allianz für Fortschritt (vooruitgang) und Aufbruch(bewustwording) Alfa genoemd, heeft al last met Alfa Romeo. De autoproducent gaat na of Bernd de rechten op naamgeving niet schendt. Vroeger was het mogelijk om een bestaande naam over het hoofd te zien, maar sinds het internet? In als zijn Aufbruch had ruziemakende Bernd dat toch even kunnen natrekken.
   Vind het ook heel verstandig van Bernd om voor Fortschritt te zijn, alhoewel niks nieuws. Soms zou ik zelfs willen dat er een Allianz für Rückgang und Aufbruch zou ontstaan. Allemaal witte scholen, allemaal witte trams, allemaal witte straten.

   • Laat je helemaal gaan, Anna, Dash… witter dan wit… Bonux… ik ben toch niet gek… Witte Reus

    • En dan moeten we ons niet meer bezighouden om te piepen achter de gordijn of de zwarte mannekens al gewassen zijn, alhoewel die bezigheid zich dank zij de Fortschritt zich heeft verplaats naar het piepen of ze niet met ons sacoche weg zijn. En niet achter de gordijn maar in volle straat.

 3. Hadden wij maar een regering zoals die Hongaren het zou met België veel beter gaan

  • Ja, zoals hij de draad voor de kampen o.a. Auschwitz leverde.
   Dat hij maar oppast want in Duitsland kom je nu voor het gerecht voor ‘Beihilfe’ zoals die oude boekhouder.
   Buiten Bekaert moeten nog anderen oppassen: de boeren bijvoorbeeld die patatten hebben geleverd want daar hou je ook Duitsers mee in leven, tot groot ongenoegen van Frans, en dat is wel het laatste, Duitsers in leven houden.

    • …en baron Braun van UCO, leverde zij de streepjes-uniformen niet voor de concentratiekampen.

 4. Wettelijk kan er zelfs niet het minste protest komen van uit de Schengen-landen, daar de grens met Servië een buitengrens is en deze VERPLICHT moet bewaakt worden. Hetgeen FRONTEX nu doet door in het Middellandse Zeegebied de grenzen wagenwijd open te zetten druist volledig in tegen die akkoorden. In België worden de havens van Nieuwpoort en Blankenberge alleen tijdens de kantooruren gecontroleerd, terwijl zij toch een buitengrens zijn. Dit is natuurlijk een verdoken beleid van de gepolitiseerde Federale politie.

 5. Waar blijft die muur om Vlaanderen?
  Zijn nog niet alle illegalen Vlaanderen buiten geflikkerd?
  Is de roofbouw op ons geld om die allochtonen te onderhouden nog niet stopgezet?

 6. Een dijk van een voorbeeld. Graag te volgen door de “politiek correcte politici” in het apenland. Dan zouden ze eindelijk nog eens iets nuttigs doen.

 7. En gelijk hebben ze. Gewoon de grens sluiten,. Griekenland zou de weg naar het noorden gewoon moeten open zetten. Net zolang tot dat de zg rijke landen dmv. Brussel eindelijk eens actief iets gaan doen aan de intocht der barbaren. Het zijn gewoon profiteurs, een enkele uitzondering daar gelaten. Punt.

 8. Hier wordt duidelijk aangetoond dat : “waar er een wil is, er een weg is”.
  De Hongaarse bevolking heeft in het stemhokje een duidelijk signaal en dan ook een mandaat gegeven aan de politieke verantwoordelijken om orde op zaken te stellen.
  Sinds Fidesz aan de macht is, en een regering van verraders en saboteurs heeft vervangen, ziet men het verschil. Zo simpel is dit!!!
  De Hongaarse regering laat zich dan ook niet afdreigen door de EUSSR, en door de occulte machten achter de NWO.
  Waar is dan het probleem om dit voorbeeld na te volgen?.

Reacties zijn gesloten.