Hoe lang kunnen Golfbrekers en andere kritische informatiebronnen nog bestaan?

Is dit  toegelaten?

Dit is absoluut verboden:

‘… en wat betreft de moslims die steeds meer autochtone Fransen provoceren met hun schijthalalmaaltijden… ik raad ze aan om onmiddellijk hun provocaties te stoppen of anders zo snel mogelijk Frankrijk te verlaten en terug te keren naar hun moslimlanden waar ze niet in harmonie kunnen leven met andere godsdiensten, anders zullen ze uiteindelijk enkel de keuze hebben tussen de reiskoffer of de doodskist, net zoals dat in de jaren zestig het geval was voor de ‘pieds noirs’ (een term die werd gebruikt om de kolonisten in Algerije aan te duiden tot het einde van de Frans-Algerijnse oorlog in 1962).’

Een maand gevangenis met uitstel en 1.680 euro boete voor b.g. reactie op de webstek van de krant Le Figaro.  De rechter oordeelde dat de auteur aanzet tot discriminatie, haat en geweld tegen minderheden.

De veroordeling (die in het bronartikel is toegevoegd) komt er zowat gelijktijdig met de vrijgave door de EU van een door de NGO ‘European Council on Tolerance and Reconciliation’ voorgesteld kader voor de promotie van tolerantie binnen de EU, die uiteindelijk in wetten moet worden omgezet.

De ECTR stelt strafrechterlijke sancties voor laakbare feiten als haatmisdaden, het ophitsen tegen bepaalde etnische groepen,  het goedkeuren van totalitaire ideologieën, vreemdelingenhaat, anti-semitisme en de openbare goedkeuring of ontkenning van de Holocaust voor. Uitspraken als ‘moslims zijn terroristen’ en ‘zigeuners zijn dieven’ zouden strafbaar worden.

Toch staan er ook een reeks zaken in het European Framework National Statute for the Promotion of Tolerance die de wenkbrauwen doen fronsen. Zo staat in sectie 4 (Limitations) te lezen:

‘Het is niet noodzakelijk tolerant te zijn tegenover intoleranten. Dit is speciaal belangrijk in wat betreft de vrije meningsuiting: die vrijheid mag niet worden misbruikt om andere groepen te belasteren.’

Het document maakt in hoofdstuk 9 gewag van nieuwe regels voor de media:

De regering zal er op toezien dat openbare omroepen een deel van hun programmering wijden aan de promotie van een klimaat van tolerantie.

De regering zal er bij privé-media (geschreven pers inbegrepen) op aandringen om een ethische code te respecteren die de verspreiding van intolerantie voorkomt en die zal worden gesuperviseerd door een klachtencommissie bestaande uit mensen van buiten de ambtenarij.

‘Dit is een delicate zaak,’ schrijven de auteurs, ‘omdat er geen intentie is om de media te censureren.’
‘Wat betreft het internet is er een probleem van de verspreiding van intolerantie. Initiatieven die  een legale regulering van cyberspace  beogen worden momenteel in een bredere context besproken. Het is te vroeg om te speculeren hoe deze zaak zal worden opgelost.’
Het European Framework National Statute for the Promotion of Tolerance is het werk van de Israëliër Yoram Dinstein (voorzitter), Ugo Genesio (Italië), Rein Mȕllerson (Estland), Daniel Thȕrer (Zwitserland) en Rȕdiger Wolfrum (Duitsland).

De vijf presenteerden hun werkstuk, maar kwamen nadien onder spervuur van de uiterst-rechtse partijen in het Europees Parlement (vanaf de 31ste minuut 26 in onderstaande video).

http://vod.europarl.europa.eu/download/nas/nasvod01/dwnld/wm_on_demand/Channel04/VOD_20130917_10402200_11330200_Ch04_NL_39d06b471414ee7519f-6d7c.wmv

Philip Claeys van het Vlaams Belang (36 min) zei dat ‘tolerantie een waarde is die niet kan worden opgelegd door strafrechterlijke sancties.’ Hij noemde de voorstellen gevaarlijk voor de vrijheid van meningsuiting. Volgens hem is de multiculturele samenleving mislukt en is er geen reden om daar tolerant over te doen.   Het gaat gewoon om censuur en niets anders

Andere europarlementsleden spraken wel hun instemming met het initiatief in.

Bron: Express

 

9 gedachten over “Hoe lang kunnen Golfbrekers en andere kritische informatiebronnen nog bestaan?

 1. Tja, moeten we dan reageren zoals de Islam? Zoals in Naïrobi of duizenden andere plaatsen?

   • Dat zou geen slecht idee zijn ! Komt Poetin niet in aanmerking bij Golfbrekers voor hun grote Marieke prijs van de vrede

   • Nog een decennia of drie en de muur staat er terug – om te vermijden dat mensen van de EU naar Rusland vluchten.
    (Dixit Wes 1995)

 2. Al de Europese landen die lid zijn van de Barosso-Van Rompuy club verliezen stilaan maar zeker hun eigen identiteit . Dat is onomkeerbaar ! tenminste zolang er socialisten rondlopen ! Wat mij echter zo enorm stoort aan onze import broeders en pensioenredders , de bijgevoegde foto is daar het zoveelste bewijs van, zijn die “smoelen” , die eeuwige zure , ernstige smoelen .De enigste foto’s die vrolijk lachende islamieters tonen zijn deze , waarop ze poseren met een afgesneden hoofd. Voor het overige altijd maar die zure smoelen . Indertijd ook , toen ik zonnebank-getinte NieVanHiere den bon opslingerde , altijd die verontwaardigde zure smoel , alhoewel ik handelde voor zijn eigen veiligheid.

 3. Ik denk dat de tijd bijna rijp is om een Golfbreker-ondergrondse sluikpers op te richten , een illegale berichtgeving met duizende abonees

 4. Ik krijg steeds meer het gevoel dat we beter afzijn met samenwerking met Rusland dan met Amerika waar een moslim bezig is met een gigantisch sloopwerk op de vrije meningsuiting daarbij geholpen door de gevaarlijkste instelling in Europa nl. die EU bende, een bende die droomt van DICTATUUR.
  Om dat doel te bereiken worden massaal nog meer moslims geïmporteerd, zie het werk van die Zweedse maalstroom, de vrije wil en de vrijheid van de Europeanen moet kapot.
  Als wij die misdadigers ‘ongestoord’ hun vernietigingswerk laten verderzetten dan is Europa binnen enkele jaren één groot kerkhof.

 5. Oeijejoei, beste Roger, de Zwitsers zouden nogal in hun haar krabben moeten alle Europeanen plotseling allemaal naar het vliegveld Kloten komen.
  Kloten is namelijk een grote Zwitserse gemeente in het kanton Zürich mèt een internationaal vliegveld op hun grondgebied.
  De “Klotelingen” hebben, van vèr, toch een ietske gemeenschappelijk met de Vlamingen: ook zij hebben (het bovenlijf) van een KLAUWENDE (zilveren) LEEUW op kelen* veld in hun wapenschild.
  *) Keel = rood in heraldieke kleuren (^_-)

Reacties zijn gesloten.