HIJ gaat – wellicht – door

Naar alle waarschijnlijk wordt de informatie-opdracht van N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag met een week verlengd. De woede van MR over het gedrag van cdH (i.v.m. Waals regeringsakkoord met de PS) zou nog niet bekoeld zijn.

Een (centrum-) rechtse federale regering zonder PS blijft het streefdoel. Er liggen 2 mogelijke samenstellingen voor: N-VA/CD&V + Waalse christen-democraten (cdH) en liberalen (MR), of N-VA/CD&V/Open Vld + MR. Beide coalities beschikken over een ruime meerderheid van (33 + 18 + 9 + 20 =) 80, resp. (33 + 18 + 14 + 20 =) 85 van de 150 kamerzetels. In het eerste geval kan de regering rekenen op de steun van 29, in het tweede geval van (slechts) 20 van de 63 Franstalige kamerleden. Dat hoeft geen probleem te zijn, de uittredende regering Di Rupo regeerde/regeert zonder meerderheid langs Vlaamse kant.

FVE

1 gedachte op “HIJ gaat – wellicht – door

  1. Ik stel vast dat zelfs lalibre.be vorige week mijn standpunt is bijgetreden: de cdH is 10 jaar geleden al stilzwijgend geëvolueerd van een centrumrechtse naar een linkse partij, en maakt zich daardoor stilaan overbodig, vermits men dan nog liever PS stemt.
    Milquet in een centrumrechtse coalitie, ik zie het echt niet gebeuren.

Reacties zijn gesloten.