Hier spreekt men Engels. Right!

Scrapped: A multilingual form used by Tower Hamlets borough council

Werkloze buitenlanders zullen vanaf april in Groot Brittanië geen aanvraag voor een woningstoeslag meer mogen indienen.  Niet omdat David Cameron plotseling het licht gezien heeft maar wel omdat hij van dag tot dag meer onder druk staat.  De open grenzen van de EU, het nieuwe sociale toerisme van Bulgaren en Roemenen én de hete adem in zijn nek van de UKIP laten hem de handrem opzetten.

In november schreef hij al in de Financial Times dat het recht op het vrije verkeer van personen geen absoluut recht zonder voorwaarden kan zijn.   Hij had in het begin van verleden jaar beloofd de immigratie op een peil onder de 100.000 terug te brengen.  In werkelijkheid stegen de aankomsten van 167.000 tot 182.000 personen per jaar.

De Daily Mail wist te melden: David Cameron zou de sociale bijstand aan migranten, die geen Engels spreken, willen doen stoppen.  In een poging de uitgaven te doen afnemen wil de Britse premier de papierwinkel verminderen, m.n. de kosten voor vertalingen van aanvragen door OCMW-klanten.
Zijn partij hoopt de nieuwe sociale toeristen te ontmoedigen door het hen moeilijker te maken en tevens de reeds in het land residerende gelukzoekers ervan te overtuigen Engels te leren.
Volgens recente cijfers zouden de Britse belastingbetalers 5 miljoen pond per jaar alleen aan vertalingskosten ophoesten.  Op tolken en/of vertalers werd 271.695 keer beroep gedaan voor meer dan 140 talen.

Vertwijfeling?  Volgens een poll naar de stemintenties en populariteit der politici komt Nigel Farage (22%)gevaarlijk dicht in de buurt David Cameron als de populairste politicus.
Volgens The Independent zou 27% der kiezers UKIP stemmen, Labour 26%, de conservatieven 25% en de liberaal-democraten 14%.

Downing Street heeft er geen goed oog in.  De aanhang van UKIP stijgt.  Volgens een enquête van verleden week zou UKIP bij de Europese verkiezingen direct achter Labour landen.  De conservatieven zouden voor het eerst op de derde plaats eindigen.

Bij deze willen we de politici in het land der belgen en strandjutters ook voor dit idee warm maken.  Een oud zeer, blijvend actueel: hier spreekt men (nog steeds) Nederlands.

 

2 gedachten over “Hier spreekt men Engels. Right!

  1. Cameron za;l dit , Cameron zal dat ! maar zeggen zijn baasjes ervan Braboderosso , Van Rompuit en schulds . De drie musketiers die tenslotte toch het beste met zichzelf voorhebben . Komt daarbij de hete adem van Kerkhoftstadt , de toekomstige schitterende ster van het Europees firmament , die vermoedelijk nu al in “overdrijf” staat te molenwieken vol verontwaardiging aan het adres van de ongehoorzame Cameleon en dreigt met het schrijven van een nieuw burgermanifest waar iedereen intrapt. Europa is van iedereen , de rijken de armen , Islam , Oosteuropeeers , idioten , wellustigen , de werkers de lamzakken , profiteurs , gangsters , tafelschuimers , Roma’s en vooral de politieke zakkenvullers We moeten leren solidair zijn en niet overdrijven met onze vooroordelen Tenslotte Europa is ook voor een beetje , van de Belgen , Nederlanders Engelslanders enz enz

  2. Zolang de Britten een Linkerd kiezen als leider van de Conservatieven zal dit blijven duren. Cameron zei immers ooit, na een bezoek aan een Pakistaanse familie in Londen, dat de Britten beter wat meer op Paki’s moesten lijken ipv omgekeerd.

Reacties zijn gesloten.