Het Zwarte Pietsyndroom

Het Zwarte Pietsyndroom

Een neger zit voor de CDU in de gemeenteraad van Mainz.  Hij heet Thomas Neger.  De naam is in het Mainzer Carnavalsgedruis een begrip.  Grootvader Ernst Neger was een legende.  Bij www.neger.de vind je  alles over de zingende daklegger en de Neger-ondernemingen. En over het 60 jaar oude Neger-logo.  Het toont een gestileerde zwarte met volle lippen en grote oorringen die een sloophamer hanteert.

Screenshot_19En daar hapert het, want ‘racistisch’.  Thomas Neger vindt dat het logo, liefkozend ‘das Nescherlein” genoemd, tot Mainz behoort en het ook dient te blijven.  Niemand van de zwarte personeelsleden heeft ooit het gevoel gehad op zijn donkere tenen getrapt te zijn.  De kritiek komt uit de gekende hoek, de politiek-correcte doordrammers en betweters, in het Duits “Gutmenschen“, een fenomeen mens dat plaatsvervangend voor heel de wereld constant beledigd is.  Ooit komt er wel een psychiater met een onderzoek naar de dieperliggende redenen van de onstopbare drang naar windmolengevechten.

Thomas Neger vindt dus heel de negercensuur in literatuurklassiekers of in kinderboeken maar onzin en voegt eraan toe dat hij die naam heel graag draagt.

Als vrije ondernemer kan Thomas Neger zich die instelling veroorloven.  Een lerares aan het Weense Bernoulli-Gymnasium heeft het er moeilijker mee.  Zij helpt leerlingen met een legasthenie / dyslexieprobleem.  Daarom had ze een taak voorbereid met woorden die op elkaar lijken en die de leerlingen dienden te herkennen.  De oefening stamde nog uit de 70-er jaren en werd nog niet aan de huidige politiek-correcte voorschriften aangepast.  Om die reden moesten de kinderen met lees-schrijfzwaktes onderstaande woorden herkennen en van elkaar kunnen onderscheiden: GERNE, ENGER, REGEN en NEGER (bij de vertaling naar het Nl. gaat de schrijfgelijkenis gedeeltelijk verloren: “graag, enger, regen en neger”).

De lerares werd aangeklaagd.  De stedelijke overheid bevoegd voor onderwijs haastte zich om zich te distantiëren: “Wij distantiëren ons van dit taakblad.  Wij accepteren geen racisme aan onze scholen”.  En voegde eraan verontschuldigend aan toe dat de lerares nochtans als zeer leerlingvriendelijk gold… tot dan.

Waarom het noemen van een woord als een uiting van racisme telde, werd niet verduidelijkt.  De lerares mag het komen uitleggen.  En er dreigt een disciplinair staartje.  Het straffe aan dit verhaal is dat deze dame twee zwarte meisjes geadopteerd heeft.  Of die blij zullen zijn als hun mama haar werk verliest?  Voorlopig mag ze leerlingen met taalproblemen blijven helpen.  Ze zou geen gevaar voor de samenleving vormen.

Neger.  Het woord wordt uit Europa verbannen.  Niet naar Afrika, dat zou weinig zin hebben want de zwarten komen als ze enigszins kunnen naar ons, naar blank Europa.  Waarschijnlijk omdat ze masochistische trekjes hebben.  Wie wil er anders vrijwillig bij die racisten komen leven?

Via dit bruggetje belandt u bij nog zo’n staaltje van idiotie.

FT

Junge Freiheit

7 gedachten over “Het Zwarte Pietsyndroom

  1. Geen linkser land als Duitsland. Altijd al zo geweest. Als je bedenkt dat de vreemdelingen er opgeroepen worden om meer duitse vrouwen te verkrachten om zo de pure duitse genen te verdunnen…

    • Niet overdrijven, he. Door de Antifabeweging. Zeker niet door de doorsnee-Duitser.

  2. In vele ‘Länder’ is links aan de macht (het Roergebied bv), en de politiekers worden gekozen door … de doorsnee Duitser.

    • Vergeet niet te vermelden dat net in die Bundesländer een groot aantal immigranten deel uitmaken van de bevolking.

  3. Toen mijn grootvader nog zelfgerolde sigaretten rookte was de tabak van het merk Naybros (weet niet of het juist geschreven is, en of het merk nog bestaat). Ik herinner mij de verpakking nog, en daar stond een ???? jawel neger op. Mede daarom vermoed ik dat het merk, of zeker die verpakking niet meer bestaat.Vroeger maalde daar geen kat om. Ik mocht naar de tabakswinkel om deze voor mijn grootvader te gaan halen. Onder het uitstalraam hing een grote reclame van dat tabaksmerk. En die winkel was gelegen in Den Drink in toen nog Borgerhout.

    • Verdorie Walter , we hebben iets gemeen . Ik moest van een , van mijn grootvaders ( want ik had er twee ) ook regelmatig een pakske Nybros gaan kopen in de tabakswinkel . Dat is lang geleden , toen de mensen nog niet stierven omdat ze rookten . Volgens mij was dat ook een dansende aap inplaats van een neger. Als het echter onduidelijk wordt of het nu een aap of een neger betreft betekent dat een gevaar in toekomst . Kritiek , uitgescholden voor racist , tot in de hoogste regionen als we durven , bij een bezoek aan de ZOO een aap een nootje durven geven . Dergelijk gebaar kan dan beschouwd worden als vernederend , racistisch en een duidelijk gebaar van minachting !

Reacties zijn gesloten.