“Het zal onze vriendschapsbanden niet verbreken”

Shore leave: The sailors were from the USS Ross, which was docked on an inlet of the Bosphorus Strait in the Black Sea

USS Ross

Amerikaanse matrozen aangevallen in Turkije

Amerikaans marinepersoneel dat uitgangsverlof kreeg van de USS Ross werd in Istanboel  belaagd door een boze menigte.. Op beelden is te zien hoe een twntigtal Turken de Amerikanen bekogelen met projectielen en proberen een zak over het hoofd van een matroos te trekken. De man en zijn kompanen weten zich los te trekken en rennen voor hun leven.

Het gebruik van de witte zakken over hun hoofden zou refereren naar een incident van 2003 waarbij de VS strijdkrachten in Noord-Irak een groep Turkse soldaten arresteerde en zakken over hun hoofden trok.  Turkije was toen serieus op zijn tenen getrapt.
Volgens de Turkse woordvoerder, Melik Dibek, menen de Amerikanen zich alles te kunnen veroorloven.  “Het is duidelijk waarom ze hier voor anker gegaan zijn,” zo stelde hij, “omwille van hun ambities in de Middellandse en Zwarte Zee.  Het Amerikaans imperialisme is de reden waarom het Midden Oosten een kruitvat geworden is.”

De Amerikanen laten zich hierdoor niet uit hun evenwicht brengen: ze veroordelen het incident maar de vriendschapsbanden met Turkije komen niet in gevaar.
FoxNews

DailyMail

1 gedachte op ““Het zal onze vriendschapsbanden niet verbreken”

Reacties zijn gesloten.