Het wordt koud, kouder, ijskoud

camera_cartoon_CA01P021Gelijk hebben is heel iets anders dan gelijk krijgen.  De redactie van Golfbrekers staat eerder sceptisch t.o.v. de groenlinkse theorie dat we binnenkort best een opblaasbare boot in de kelder gereed houden wegens nakende overstromingen, hecht geen geloof aan de stelling dat de Sahara tot Parijs zal oprukken, of dat de wijngebieden zich zullen verplaatsen naar de Noorse fjorden.

We krijgen gelijk van de wetenschap.  De groene wanhoop over de opwarming van de aarde is een verhaaltje, een verzinsel van de linksen om ons een collectief schuldgevoel aan te praten en dat te kunnen verzilveren met belastingen allerhande.  
De ijskappen smelten.  Zeggen ze.  Vandaar de dreigende overstromingen. Zeggen ze. Als we een koude winter hebben, dan ligt het eraan dat de aarde opwarmt.  Zeggen ze.

Maar het IPCC, de klimaatgoeroe’s van de VN, zeggen iets anders.  Er zou een “pauze” zijn in het opwarmingsproces.  Of beter gezegd, in gewone mensentaal, er is een mini ijstijdperk op komst.  Dat hadden we al op Golfbrekers geschreven: onze bron was toen een Russisch klimaat-studiecentrum.

 En waarop baseren de klimatologen zich?  Het ijs, jullie herinneren je wel de onheilsvoorspellingen van het smeltende ijs op de polen, wel, dat ijs is toegenomen.  Er ligt nu 60% méér ijs dan vorig jaar om deze tijd.  Een ononderbroken ijsvlakte ter grote van half Europa strekt zich uit van Canada tot Rusland.  Kijk maar:

Wetenschappers: global warming? Nee, global cooling

1 gedachte op “Het wordt koud, kouder, ijskoud

  1. Volgens de computermodellen van de opwarmingsprofeten zou in 2013 de volledige Noordpoolijskap weggesmolten moeten zijn, niet dus. Toch blijft een bepaalde groep vasthouden aan de opwarmingstheorie en de verantwoordelijkheid van de mensen ervoor door de uitstoot van CO2.
    Niettegenstaande er hoe langer hoe meer bewijzen opduiken voor het tegendeel blijft de VN miljarden pompen in het IPCC en vindt in n.v. Barroso en co. trouwe volgelingen, die ook met plezier miljarden belastinggeld ervoor weggooien.
    De ”Opwarming van de Aarde” is dus een miljardenindustrie geworden, waar hetzelfde soort charlatans die men vind in de “Multicultuurbusiness” – en dikwijls dezelfden – een heel dik besmeerde boterham verdiend wordt. Ze zullen die boterham verbeten blijven verdedigen en indien ze uiteindelijk zullen moeten toegeven dat ze de wetenschappelijke bewijzen jarenlang hebben vervalst zal de “Opwarmingstheorie” verheven worden tot een dogma.

Reacties zijn gesloten.