Het Vlaams Belang hoort ook tot de ‘oppositie’…

Afbeeldingsresultaat voor vlaams belang media… iets wat de poco media telkens weer ‘vergeten’ als ze de ‘oppositie’ aan het woord laten

Hier onze hardwerkende Barbara Pas bij haar tussenkomst in de Kamer over de steun van het land b aan de Saoedische vrouwenverdedigers:

Naar aanleiding van Franckens hoerastemming over de daadwerkelijke verwijdering van illegalen, criminelen, zakkenvullers en onze-zakken-plunderaars vroeg Barbara de uitzettingscijfers op bij de importsecretaris.  Die bleken niet bepaald wereldschokkend.

Uitzetting vreemde criminelen met ‘special flights’ allesbehalve spectaculair:
Bijna telkens wanneer enkele criminele vreemdelingen het land worden uitgezet is er een bepaalde staatssecretaris die daarover zegebulletins de wereld instuurt. Daarbij verkondigt hij aan al wie het horen wil dat hij zich daarin glanzend onderscheidt van zijn voorgangers.

Barbara Pas vroeg bij hem ter zake eens de feiten op voor de jaren 2010 tot en met 2016 en daaruit blijkt dat het in werkelijkheid allemaal helemaal niet zo spectaculair is. Er grepen weliswaar effectief veel meer vluchten plaats dan in het verleden, maar het aantal uitzettingen steeg amper doordat er veel minder personen per vlucht worden meegenomen.

In de eerste kolom het jaar, de tweede het aantal vluchten, de derde het aantal verwijderde personen.

2010     13     73
2011     13     155
2012     12     156
2013     12     126
2014     9     101
2015     25     154
2016     39     201

Uit deze cijfers blijkt dat er dus wel een zekere vooruitgang is op dat vlak, maar dat het allemaal toch nog altijd maar een druppel op een hete plaat blijft. Bovendien blijkt uit de gegevens van staatssecretaris Francken dat het merendeel van deze personen niet eens veroordeelde criminelen zijn. Van de 154 verwijderde personen uit 2015 zijn er slechts 42 veroordeelde criminelen (37,3), waarvan dan nog slechts 9 ‘zware gevallen’ (5,8%). Van de 201 uitgezette vreemdelingen met ‘special flights’ waren er slechts 42 veroordeelden (20,9%), waarvan 18 ‘zware gevallen’ (8,9%).

Barbara Pas: “Het is allemaal natuurlijk beter dan niets, hoewel dit soort vluchten al lang plaatsgrijpt, en ja, het gaat de hoogte in, maar dan wel heel bescheiden. Onder de indruk van deze cijfers ben ik helemaal niet en de uitzetting van criminele vreemdelingen via ‘special flights’ is zelfs ronduit teleurstellend.

Als men weet dat er ongeveer 4.500 vreemdelingen in de Belgische gevangenissen zitten, dan kan men alleen maar vaststellen dat het met 84 uitzettingen via ‘special flights’ op twee jaar tijd maar om een zeer minieme fractie gaat. Op dit tempo gaan we er hoegenaamd niet komen. Dit staat dus wel in schril contrast met de goednieuwsshow die de staatssecretaris daarover ophangt en ik zou de staatssecretaris dan ook aanraden om flink een versnelling hoger te schakelen alvorens nieuwe zegebulletins de wereld in te sturen. ”

En dan is er ook nog dit:

Los van het aantal vreemdelingen in de belgische gevangenissen,  4500 (Barbara P) of 5400 (Filip DW), is dit opiniestuk van een oud-leraar van de St. Gillisgevangenis (oud-leraar van wat?) zeer merkwaardig.  Hij bevestigt grotendeels de cijfers van vreemdelingen in de gevangenis: 43%.  Komt echter tot een heel andere conclusie.

Er zijn niet te weinig, maar wel te veel gevangenissen.  Hoe meer cellen, hoe meer criminelen – “de gevangenis-bevolking stijgt naarmate de celcapaciteit stijgt”. Lik-op-stuk beleid (quod non) maakt de zaak nog erger.  Armoede en buitenlanderschap zijn de ware oorzaken van criminaliteit:   “Hoe komt het dat er zoveel meer armen en buitenlanders zijn onder de gedetineerden?”  Waarschijnlijk moeten we voor hogere uitkeringen zorgen.  De oud-leraar vindt bovendien dat de drastische stijging van de overbevolking een teken van de sociale afbraak van onze welvaartsstaat is.  Nergens maakt hij enige allusie op de gewijzigde samenstelling van de bevolking – legaal of illegaal.

En zo komen we bij de uitzettingen van buitenlandse gedetineerden, “de verbanning”, noemt hij dit.  Kan niet, mag niet, wegens de “overbevolking van 600% in bv. Marokkaanse gevangenissen…”  Lees bij  Het Belgisch Observatorium van Maatschappelijke Ongelijkheid heel zijn betoog voor een links fata morgana.

Er zijn kosten aan, zeggen ze bij ons.

 

 

 

7 gedachten over “Het Vlaams Belang hoort ook tot de ‘oppositie’…

 1. Ik zou graag zien dat die 4.500 criminele vreemdelingen in één week verwijderd worden richting homelanden en de volgende 12 weken minimaal 45.000 islamieten die hier rondlopen en niets toevoegen buiten angst en ellende zaaien.
  Uiteraard de volgende 12 weken nogmaals 45.000 enz. tot de teller op 0 islamieten staat zodat Vlaanderen terug een veilige leefbare staat wordt die asap omgevormd moet worden tot Republiek zodat ook die kostenpost die er momenteel rondloopt afgevoerd wordt.

  • In de meimaand worden er nogal wat beewegen naar Scherpenheuvel georganiseerd. Misschien een idee?

 2. Knack heeft een artikel van de Frankfurter Allgemeine gelezen.
  Het vraagt zich nu af of Vlaams Belang het geheime wapen zijn van Europees radicaal rechts.
  Het vertelt ons dat reclamemaker Alexander Segert het brein is achter de campagnes voor radicaal rechtse partijen in Zwitserland en Vlaanderen. Vandaag zou hij ook diensten verlenen aan het AfD en de EU fractie ENV, maar wel in alle discretie. Omdat er iets te verbergen valt, is de vraag?
  Die vraag werd opgeworpen in Duitsland in de FAZ. Wie zit achter Extrablatt, een gratis krantje tegen Merkel en immigratie.

  Tot daar Knack, om verder te lezen moest ik betalen, dus heb ik het bewuste artikel bij de Frankfurter Allgemeine opgezocht en las daar niets over Vlaanderen of VB.
  Voor het overige stoort het mij geen lap, mocht Alexander reclame maken voor bedoelde partijen.

  https://m.faz.net/…/machen-auslaendische-nationalisten-werbung-f

  • de rest van het bruggetje wordt niet blauw, wie interesse heeft zal het geheel moeten intikken.

  • @ Anna,
   op bladzijde 4 van bedoeld artikel in de FAZ is er wel eventjes sprake van het Vlaams Belang. En er wordt ook verwezen naar de fractie in het EU-parlement waar ook het VB is bij aangesloten.
   Een citaat: ” Auf dem exklusiven Server liegt nämlich noch eine weitere Seite: Sie ist ein Ableger der Seite „fenl.eu“, eine sogenannte Subdomain, und führt zu einem Anmeldeformular für Tagungen der Nationalisten-Stiftung. Es wurde zum Beispiel genutzt für ein Kolloquium, das die belgische Partei Vlaams Belang im März 2016 veranstaltete, Stargast war Geert Wilders. Und für eine Tagung im Mai 2016 in Paris, dorthin kam Marine Le Pen. Für die Pariser Tagung war auch Alexander Segert als Besucher akkreditiert….”

   • @ Ropie,

    komt ervan als je het artikel, door de lengte, diagonaal begint te lezen.
    Voor het overige dienen we op te letten want Knack verwittigt ons vandaag dat Fake News (nep nieuws zou jij zeggen) voor het eerst voet aan de grond krijgt in den Belgique.
    Dus prijzen we ons gelukkig dat tot op de dag van vandaag alles wat ons werd medegedeeld correct en de waarheid was.

Reacties zijn gesloten.