Het Verwardheidssyndroom beperkt zich niet tot mannen

Het begint belachelijk te klinken.  Ook nu weer heeft een “terroriste met een machete (volgens de Duitse media)” of een “verward iemand met een mes (volgens onze eigen kwaliteitspers)” haar frustraties bot gevierd op – wat men noemt – ‘onschuldige’ slachtoffers. 

DS meent te weten dat het om een vrouw van Filippijnse oorsprong gaat (52) – de slachtoffers ‘licht gewond’.  Bij Bruzz en RTBF houden ze het op een ‘verwarde vrouw’ en twee zwaargewonden.    De Frut is voorzichtiger in de bewoordingen: ‘het lijkt dus niet te gaan om een terroristische daad’ en de dader is gewoon ‘een vrouw’.  RTL heeft het over agressie met een mes.  Ze zou een woordenwisseling met enkele passagiers gehad hebben.  Juist.  Je zit op een bus en je ergert je bv. aan een te luid telefoongesprek, aan zweetvoeten of een lijfgeur, aan het feit dat een dikke reiziger je plat drukt, aan een keppeltje of een kruisje… en dan haal je meteen een ‘enorm groot mes’ uit je handtas en begint je groot gelijk krachtdadig af te dwingen.

Als de media vaag blijven is er gewoonlijk meer aan de hand.  Vooral als de politie quasi onmiddellijk na de feiten laat weten dat het niet om terrorisme gaat.  Tenslotte heeft de verwarde madam niemand de keel overgesneden.

The Sun: Horrific incident not believed to be linked to terrorism. It reportedly happened after an argument.  The Mirror: Witnesses claim the woman was of ‘Asian’ appearance but investigators do not believe the attack is terror-related.

Bij de ondertiteling van VTM is er sprake van een ‘enorm groot mes’.  Bovendien menen wij de typische klederdracht van Mo’s volgelinge te bespeuren.  We zouden ons natuurlijk kunnen vergissen of we zijn simpelweg islamofoob…

 

 

1 gedachte op “Het Verwardheidssyndroom beperkt zich niet tot mannen

  1. Als je weet dat de Pilippijnen het grootste Islam land ter wereld is moet je niet twijfelen,ze lijken allemaal verward ,

Reacties zijn gesloten.