Het symbool van alles wat misloopt in België.

Ze zullen ons niet stoppen
‘Brussel moet – afgezien van zijn internationale rol – het bindteken zijn tussen de twee grote gemeenschappen van het land. Brussel moet de hoofdstad zijn die verenigt, niet een stad die verdeelt of de andere gemeenschappen/gewesten tegen elkaar uitspeelt.’ Zo opent Luc Van de Kelen een opinieartikel op  knack
In die 185 jaar dat Brussel de hoofdstad is van België is de stad uitgegroeid tot het symbool van alles wat misloopt in België. B-plus probeert dit nu te bezweren. Waarom? Voor B-Plus is Brussel is de grendel die de opdeling van België verhindert en dat moet zo blijven. Brussel is zo, meer nog dan het koningshuis het symbool geworden van de nieuwe belgitude. De mantra, niet gehinderd door enige realiteit, luidt sindsdien: ‘Brussel moet de plaats zijn, waar Walen, Vlamingen en alle andere Belgen thuis zijn, de hoofdstad van allen, de plaats van waaruit wij samen onze rol kunnen spelen in de wereld.’ Dream on.
Brussel is een stad waar verschillende groepen inwoners vooral naast elkaar leven. Dat ontmoeten van elkaars cultuur klinkt goed, maar gebeurt amper. Niet in België en ook niet in Brussel. In tegendeel, Brussel probeert altijd maar opnieuw om de groepen tegen elkaar op te zetten. Ook vandaag worden de taalwetten en evenwichten in vraag gesteld. Die wetten zijn er gekomen om minderheden te beschermen, om die droom van een Brussel waar iedereen zich kan thuis voelen, waar te maken. Vandaag zijn de taalwetten in strijd met de internationalisering, iedereen wordt geacht meertalig te zijn. Allemaal goed en wel voor de hoogopgeleide, goed betaalde kosmopoliet, die net zo goed als de andere groepen liever in zijn eigen wereldje en comfortzone blijft. Of artsen Nederlandskundig zijn? Niet het controleren waard. Onwettig? De taalwetten passen niet in de meertalige context en realiteit, Brussel moet vooruit!
Voel je met die behandeling maar thuis in Brussel als Nederlandstalige.

De paradox is dat Brussel zo graag een ‘région à part entière’ wil zijn, maar ook liefst op kosten van een ander. Vlaanderen en Wallonië zijn er welkom als derde betaler, niet als medebeslisser. Vlaanderen wil mee besturen in Brussel omdat Brussel in de Vlaamse visie een deel is van Vlaanderen. Vlaanderen investeert ook veel in Brussel, denk ook aan het Vlaams onderwijs in Brussel. Wat daar mis mee is, is mij een raadsel.

Lees heel het artikel;
Doorbraak

1 gedachte op “Het symbool van alles wat misloopt in België.

 1. Men hoort hier Luc Van der Kelen in de rol van loge mafioso… Vlaams vreemd en vijandig, die alleen binnen een belgische kunstmatige structuur een macht van betekenis kan hebben. Met een Brussel, niet als de spreekwoordelijke kers op de taart, maar wel in de rol van de “drol” op de mesthoop.
  Het is alleen binnen een verdeeld en conflictueus systeem dat de loge via een verdeel en heers politiek, en met behulp van chantage via corruptie en zedendossiers, de macht in handen kan hebben en houden.
  De belangen van Van Der Kelen liggen zelfs niet bij deze corrupt criminele belgische mesthoop(= is enkel maar een hulpmiddel) maar enkel en alleen bij de loge, een supranationale mafia, die volop samenzweert met het doel een NWO op te leggen.
  De rol van deze vrijmetselarij is dan ook beperkt tot saboteren en parasiteren, zoals het een louter criminele mafia ook past.
  De laatste jaren zijn trouwens de banden tussen de loge en de georganiseerde misdaad steeds meer in de openbaarheid gekomen.
  Enkele bronnen :
  http://www.rense.com/general77/freem.htm
  http://newworldorderuniversity.com/?p=7484
  Waarom worden hier geen vragen over gesteld in het parlement??
  Dit verraad en deze collaboratie is brandend actueel.. in tegenstelling tot de “collaboratie ” (sic) tijdens WO II.

Reacties zijn gesloten.