“Het motief voor de moord was onbekend”

De Nederlandse pater-jezuïet Frans van der Lugt (75) die werkzaam was in de Syrische stad Homs is daar omgekomen. Dat heeft secretaris Jan Stuyt van de Nederlandse Orde van de Jezuïeten laten weten. Gewapende mannen ontvoerden hem maandagochtend uit zijn woning en schoten hem met twee kogels door het hoofd. “Het is onduidelijk wat het motief was van de daders.”

Motief?  Hebben moslimextremisten een motief nodig?  Iedereen die niet tot hun ideologie behoort is vrij wild.  Atheïsten, ongelovigen, anders-gelovigen, christenen, joden, holebi’s, ongehoorzame vrouwen, dochters of zussen…, islamisten van een andere strekking, of met een ander maatschappijbeeld … elke reden is goed om iemand af te maken.  Alsof het een vrijetijdsbesteding is.

Diverse bronnen, waaronder Geen Stijl met meerdere video’s.

4 gedachten over ““Het motief voor de moord was onbekend”

  1. Daders …”daad” dat wijst op een menselijke handeling .Het woord menselijk is hiet totaal misplaatst . Geen motief gekend ! Een beest heeft geen motief , het doodt om te kunnen eten , of om zich te verdedigen .Die creaturen verantwoordelijk voor het afmaken van een mens die zijn ganse leven ten dienste heeft gesteld voor anderen , dat zijn geen mensen noch dieren , dat zijn de uitwerpselen ! die de beerput van de aarde vullen. Het feit dat het slachtoffer een Christene was doet vermoeden dat zijn beulen een bepaalde religie aanhangen ! Dat weiger ik te geloven , het heeft niets te maken met godsdienst . Moge al diegenen , verantwoordelijk voor zoveel leed onder hun medemens de meest pijnlijke dood sterven . Indien er een hel zou bestaan hoop ik dat ze onder een vuurtje, in de eeuwigheid aan een spit ronddraaien zoals een geslacht kieken ! Islaaam , och iedereen gelooft wat hij wil ! Radicale Islam ! is de Islam van de uitwerpselen !

  2. Gelezen in de telegraaf.
    Van der Lugt was voorstander van een gestadige en niet van een gewelddadige overgang van het regime in Syrië. Jihadisten zouden dat hebben gelezen als een bewijs dat hij zich verbonden voelde met het regime.
    De daders gaan waarschijnlijk vrijuit. Niemand zal de gezichten van de gemaskerde mannen die de moord pleegden ooit kennen. Ze behoren volgens ingewijden tot Al-Nusra, een aftakking van Al-Qaeda. De orde der jezuïeten vreest dat de pater is vermoord omdat de vrouw van president Assad eens een bezoek bracht aan het levenswerk van Van der Lugt, een landbouwproject.
    Mijn bijdrage: Voila, iedereen die niet met ons is, is een vijand, dus vermoord hem.

  3. Deze moedige man had beter zijn biezen gepakt in Syrië, en in Nederland van een welverdiende rust komen genieten. Maar niet getreurd, anderen doen dat wel in zijn plaats, en die hebben heel hun leven nog niets gepresteerd, en zullen dat ook nooit doen.

  4. Mochten de ogen van de Nederlanders (ook van de Vlamingen )door deze scrupuleuze feiten open gaan dan zou de dood van deze moedige man nog een betekenis krijgen maar helaas ik denk het niet we zijn helaas een klootjesvolk

Reacties zijn gesloten.